El G7 crea un impost mínim de societats del 15% que segons Govern no ha d'afectar Andorra

El ministre de Finances, Eric Jover ja va avançar que aquesta tributació només ha serà per aquelles empreses amb un volum de 700 milions d'euros i des del grup parlamentari demòcrata s'han fet reiterades crides a la calma

Reunió del G7 aquest dissabte.
Reunió del G7 aquest dissabte. Altaveu

Els ministres de Finances del G-7 han tancat aquest dissabte un acord "històric" per a un nou sistema fiscal global que inclou un impost mínim mundial del 15% a les multinacionals, segons ha anunciat el ministre britànic d'Economia, Rishi Sunak. Segons Sunak, el pacte fomentarà que "les grans multinacionals i gegants tecnològics paguin els impostos justos" a cada país. A més, l'acord busca frenar el  'dumping' fiscal que fan alguns països com ara Irlanda, Luxemburg o Països Baixos, amb impostos més baixos que els seus veïns.

Les multinacionals amb beneficis d'almenys un 10% estaran subjectes al nou sistema, amb el 20% del benefici per sobre del marge del 10% subjecte a impostos en els països on es facin les vendes. La mesura s'haurà de debatre al G-20 i l'OCDE. El ministre alemany de Finances, Olaf Scholz, ha qualificat la decisió del G-7 com "una molt bona notícia per a la justícia fiscal i la solidaritat i una mala notícia per als paradisos fiscals d'arreu del món". 

El pacte està pensat per adaptar-lo a "l'era digital global" i, "pretén assegurar que és just, de manera que les companyies com els gegants tecnològics paguin l'impost adequat en el lloc correcte i això és un preu enorme per al contribuent britànic", ha afegit el titular d'Economia anglès. Per Sunak això dona resposta "al que s'estava buscant en la darrera dècada i ara, per primera vegada, s'ha arribat a un acord de principis tangibles sobre com han de ser aquestes reformes i aquest és un gran progrés". El propòsit és fomentar un sistema més just que trenqui amb les desigualtats empresarials.

El ministre de Finances, Eric Jover ja va avançar que aquesta tributació només ha d'afectar aquelles empreses amb un volum de 700 milions d'euros i des del grup parlamentari demòcrata s'han fet reiterades crides a la calma.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending