Fitch manté el ràting de Creand a ‘BBB-’ amb perspectiva estable

L’agència de qualificació destaca l’adequada rendibilitat i l’àmplia liquiditat estructural del model de negoci

Comentaris

L'oficina de Creand a Sant Julià.
L'oficina de Creand a Sant Julià. Albert Sanjuan

Fitch Ratings ha mantingut la qualificació de Creand situant-la a ‘BBB-‘ amb perspectiva estable valorant positivament l’ “adequada rendibilitat” i l’àmplia liquiditat. En el seu informe destaca que d’aprovar-se l’acord d’associació amb la Unió Europea “pot representar una major integració del sistema bancari andorrà en la UE, inclòs el potencial accés als instruments de política monetària del BCE”.

L’agència de qualificació destaca l’ “adequada rendibilitat” del banc i preveu que segueixi un increment estable per l’entorn econòmic, el creixement orgànic del negoci i per les sinergies de costos derivades de la fusió. Un altre dels termes que contribueixen a mantenir el ràting són “unes ràtios que es mantenen per sobre de les requerides i una liquiditat ben gestionada. També es posa l’accent en l’àmplia liquiditat estructural del seu model de negoci que “ha comportat, entre d’altres, una cartera de valors d’alta qualitat”.

L’entitat bancària, a través d’un comunicat, posa en relleu que Fitch també ha pres nota de la bona posició de lideratge que s’ha vist reforçada després de l’adquisició de Vall Banc. A més de l’àmbit nacional, també posa el focus en l’activitat internacional de Creand. En aquest sentit, destaca “l’important increment de la rendibilitat del negoci internacional, principalment a Luxemburg, Espanya i Miami, que complementa el domèstic”.

Fitch considera que si s'aprova un acord d’associació amb la Unió Europea “pot representar una major integració del sistema bancari andorrà en la UE”

De la placa financera andorrana, l’agència de qualificació posa en relleu el bon perfil creditici que va tenir l’economia del país en durant els anys 2021-2022. En aquest sentit, considera que d’aprovar-se un acord d’associació amb la Unió Europea “pot representar una major integració del sistema bancari andorrà en la UE, inclòs el potencial accés als instruments de política monetària del BCE”. A més, també aprova el nou pla d’accés a les reserves internacionals com una potencial font de liquiditat per als bancs, ja que millora la resiliència del sector en una eventual crisi de liquiditat.

El conseller delegat de Creand, Xavier Cornella, considera que “aquesta avaluació referma el bon funcionament del negoci al país. La nostra estratègia ens permet reforçar la solidesa de l’entitat i créixer de manera sostenible, eficient i responsable, donant suport a Andorra, al teixit empresarial”.

Comentaris

Trending