La Fira impulsa la venda de cotxes i motocicletes prop dels nivells previs a la pandèmia

Els dos punts negres continuen sent la situació dels vehicles industrials, tot i que s’apunta un inici de recuperació, i els problemes de subministrament

Vehicles en un concessionari.
Vehicles en un concessionari. Altaveu

La venda de vehicles, i en especial la de turismes i motocicletes, progressa adequadament. De fet, les xifres ja són similars a les prèvies a l’esclat de la pandèmia. Almenys, les del novembre, impulsades per una Fira que, cal recordar, el 2020 no es va poder celebrar. Els punts de preocupació segueixen sent la situació dels industrials i les dificultats de subministraments d’alguns models.

Així, i segons les dades del departament d’Estadística, durant el novembre es van matricular al país fins a 367 vehicles, dels quals 283 turismes, 57 motocicles i 24 camions o camionetes. La dada suposa una millora lògica en comparació al mateix mes del 2020 (325). Un 12,9% d’increment que s’explica especialment pel bon comportament dels cotxes, amb 50 operacions més. En gran part, s’explica per la recuperació de la Fira d’Andorra la Vella, que per culpa de la pandèmia no es va poder celebrar el 2020.

La dada, sobretot la dels turismes, queda a prop de la del novembre del 2019. En certa forma, es confirma que el sector comença a recuperar una certa normalitat, com apunta el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles, Carles Sansa. “Els cotxes tornen a nivells previs a la pandèmia i les motos, fins i tot, milloren”, remarca. Punxa encara, però, el vehicle industrial, tot i que la sensació que es té és que “ja va per millor camí”.

Pel que fa a les matriculacions acumulades en aquests onze mesos, se situen en 3.974, el que suposa un 21% més que el 2020. Queden encara per sota de les del 2019. Llavors, entre gener i novembre es van tancar 4.139 operacions. Per tant, la diferència és del 3,9%. El sector confia que al llarg dels pròxims mesos es podrà recuperar aquesta davallada.

Així sí, sempre que l’afectació dels actuals problemes de subministrament no empitjori. “Han vingut per quedar-se durant una temporada llarga”, apunta Sansa, que entén que “ens tocarà conviure-hi”. Això, al seu entendre, ha donat ales a un àmbit: el del vehicle d’ocasió, que “es veu afavorit per aquesta circumstància”.

Etiquetes

Comentaris

Trending