FEDA ingressa entre 5.000 i 6.000 euros mensuals amb la xarxa de recàrrega de cotxes elèctrics

L’empresa, que ha vist incrementat la xifra de negoci amb la supressió de les dues hores gratuïtes, espera incrementar el nombre d’usuaris estrangers gràcies a l’acord tancat amb l’empresa Electromaps

Mora i Martín, provant el nou sistema per recarregar vehicles.
Mora i Martín, provant el nou sistema per recarregar vehicles. G. P.

Els ingressos que aconsegueix FEDA Solucions, gestora dels punts de recàrrega dels vehicles elèctrics, s’han disparat de forma important després d’eliminar les dues hores gratuïtes que es van mantenir. Ara suposen entre 5.000 i 6.000 euros mensuals. Des de la societat, el seu gerent, Iván Mora, ha explicat que la idea no és tant generar grans beneficis però sí, com a mínim, racionalitzar i recuperar la inversió realitzada en aquests equipaments.

Així ho ha explicat durant l’acte de presentació de l’acord amb l’empresa espanyola Electromaps, gestora d’una aplicació i una web justament centrades a oferir aquest servei: recàrrega de vehicles elèctrics. A partir d’ara, els turistes ho tindran més fàcil per fer servir aquests punts al país -23 de FEDA i 22 d’altres operadors-. Així, fins ara havien de fer servir un sistema via codi QR, “més feixuc”, segons ha reconegut Mora. Ara podran utilitzar la fórmula d’aquesta aplicació, que, entre altres avantatges, no requereix connexió a internet.

“Permetrà que els desplaçaments cap a Andorra hi vegin un lloc on s’aposta per tecnologies més respectuoses amb el medi ambient”, ha destacat Luís Martín, product manager d’Electromaps. “A més, podran saber quin és l’estat de la infraestructura en temps real”. I ha avisat que, de cara al futur, això serà encara més important. “Els usuaris de vehicle elèctric aniran creixent els pròxims anys. Si aconseguim ampliar la xarxa, encara més persones es veuran atretes per aquest sistema”, ha manifestat.

En aquest sentit, FEDA Solucions fa temps que aposta per promoure l’ús d’aquests cotxes. Fins i tot durant cinc anys va establir dues hores de càrrega gratuïta als punts, fet que ara ha canviat. I això ha permès que “ara tinguem uns ingressos més alts: entre 5.000 i 6.000 euros mensuals”. Admet que no és pas una gran xifra de negoci, però entén que “permet racionalitzar la inversió i recuperar-la una mica, al mateix temps que donem el servei”.

Des de l’empresa es defensa que “hem d’instigar a l’ús del vehicle elèctric pur”. I és que, avisa Mora, “l’híbrid encara contamina massa i, fins i tot, ara s’està valorant si es pot considerar o no de baixes emissions”.

Pel que fa als usuaris de la xarxa de carregadors, FEDA estima que el 80% són residents. En canvi, un 20%, provenen de l’estranger. S’entén que aquest percentatge es pot incrementar ara amb les noves avantatges de l’acord amb Electromaps. Fins ara, el sistema QR suposava un pagament de vuit euros l’hora (en el cas dels residents amb clauer de l’empresa era tot just de quatre). Ara, si es fa servir l’aplicació, es quedarà en 5,25.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending