La factura de la llum es congela pel 2021

FEDA no demana un nou increment de tarifes de cara al nou any perquè entén que el preu que pagarà per la energia importada es reduirà un 2,5%

La seu central de FEDA.
La seu central de FEDA. ARXIU

La factura de la llum no pujarà l’any vinent. Almenys aquesta és la previsió amb la que FEDA ha elaborat el pressupost per al 2021. La companyia considera que podrà assumir sense excessius problemes aquesta decisió, ja que el preu a què compra l’energia a l’estranger baixarà. També preveu que el consum es recuperarà fins a un 5,5% en comparació al del 2020, sensiblement disminuït per culpa d’una crisi sanitària. A finals de l’exercici, els gestors confien a obtenir un benefici d’11,46 milions.

Després de diversos anys on s’ha anat aplicant pujades de les tarifes elèctriques, de cara al 2021 aquestes es congelaran. Així queda de manifest en el pressupost que FEDA ha enviat al Consell General. En ell apunta que s’ha elaborat amb una hipòtesi de treball en la qual no s’incrementa el preu que es cobra als clients. Aquesta petició haurà de ser validada posteriorment pel consell de ministres, però tot indica que s’acceptarà i, per tant, no s’apujarà el preu de la llum.

La companyia confia que el consum elèctric es recuperarà l'any vinent després de la caiguda viscuda el 2020 per culpa del confinament des del març fins al juny

La companyia estima que l’any vinent el consum elèctric es recuperarà després d’un 2020 on ha sofert una caiguda molt forta a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i, sobretot, pel confinament entre els mesos de març i juny. La previsió fins a finals d’aquest any és d’una davallada del 9,2% (527 gigawatts per hora en comparació als 589 del 2019). En canvi, pel 2021 es confia en un increment del 5,5% i una despesa elèctrica de 556 GWh. D’aquesta, es confia poder generar al país només el 18%.

Per tant, el 82% s’haurà de comprar a l’estranger. En global, la previsió és destinar fins a 29,2 milions a la importació d’electricitat. El cost d’aquesta operació serà inferior a altres anys. Així, FEDA considera que el cost mitjà de l’energia que arriba al país caurà un 2,5% en comparació al que s’esperava pagar en el pressupost del 2020. “Aquest decrement previst es deu, principalment, a l’impacte de la crisi de la Covid-19”, s’indica.

Pel que fa als ingressos, es confia que s’aconsegueixin fins a 64,14 milions. Aquests arriben fruit de les operacions comercials, dels quals 61,3 per la venda d’electricitat. La previsió suposa una disminució  en comparació als 63,8 que s’havien calculat per al 2020.

Malgrat aquesta davallada del consum, FEDA confia a obtenir uns beneficis d’11,46 milions d’euros al llarg de tot l’any. Durant l’exercici, a més, es preveuen transferir 4,2 milions a Govern en concepte de distribució de resultats del 2020, que s’estimen en 14 milions. La dada, però, contrasta amb els 3 milions que l’executiu ha inclòs en el seu pressupost.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending