Encara que es preveu una operació ràpida -es voldria tenir la negociació tancada o gairebé abans de l’estiu, abans de l’agost, per dir-ho així-, hi ha aspectes sobre els quals encara cal incidir. I molt. Ara, segons les fonts consultades és clar que el moviment fet per MoraBanc ha estat “molt intel·ligent” per adquirir quota de mercat i fer-ho amb l’única entitat que realment li aporta. La filial andorrana de Sabadell, segons, “és una veritable suma sense deixar llast”. És un negoci net, per dir-ho així. És clar que la matriu espanyola no se’n desfarà a qualsevol preu, però el Sabadell de César González-Bueno no gaudeix de la fortalesa d’altres èpoques.
L’entitat resultant de la suma de MoraBanc i BancSabadell d’Andorra, si s’acaba tancant la negociació de compra-venda, no seria la primera del país quant a volums. Si s’agafen les dades referents al tancament del 2020, Andbank i Crèdit Andorrà continuarien al davant en moltes facetes del negoci. Ara bé, és clar, però, que aquestes dues entitats tenen molt més negoci a l’estranger que no pas MoraBanc. I el Sabadell andorrà, òbviament, està focalitzat únicament al Principat.

Per tant, en moltes activitats, a nivell domèstic, la futura entitat, si s’acaba consumant la integració, òbviament que el nou MoraBanc amb el Sabadell sumat seria capdavanter. I el que segur que seria, si es mantinguessin les magnituds actuals -que ja se sap que en l’activitat financera, com en altres, 2 i 2 no acaben sent 4-, seria l’entitat més rendible. Amb menys despesa i més marge financer seria el que obtindria els beneficis més elevats. Això, quedi clar, si les sumes i les restes fossin exactes al que ha estat l’any de la pandèmia.
Comentaris (4)