Expectativa (de clients i treballadors) per l’absorció bancària més ‘rendible’

Tot i que la suma de MoraBanc i BancSabadell d’Andorra no situaria l’entitat resultant com la més gran del Principat, sí que lideraria molts dels sectors d’activitat a nivell domèstic i esdevindria el banc més sanejat

Els rètols de BancSabadell d'Andorra i MoraBanc reflectits en la vidriera d'una oficina del primer.
Els rètols de BancSabadell d'Andorra i MoraBanc reflectits en la vidriera d'una oficina del primer. Toni Solanelles

L’anunci de MoraBanc i Banc Sabadell de l’inici formal de converses per tal que la primera adquireixi la filial andorrana del segon ha donat pas a la lògica expectativa. En el sector ja hi havia cert rum-rum que s’ha transformat en interès, expectació o certa preocupació, segons d’on bufa el vent, per veure com acaba la negociació i a quin preu. També estan a l’expectativa tant els clients, especialment de l’entitat que seria absorbida, com els treballadors, que tenen sortides, acomiadaments.

Encara que es preveu una operació ràpida -es voldria tenir la negociació tancada o gairebé abans de l’estiu, abans de l’agost, per dir-ho així-, hi ha aspectes sobre els quals encara cal incidir. I molt. Ara, segons les fonts consultades és clar que el moviment fet per MoraBanc ha estat “molt intel·ligent” per adquirir quota de mercat i fer-ho amb l’única entitat que realment li aporta. La filial andorrana de Sabadell, segons, “és una veritable suma sense deixar llast”. És un negoci net, per dir-ho així. És clar que la matriu espanyola no se’n desfarà a qualsevol preu, però el Sabadell de César González-Bueno no gaudeix de la fortalesa d’altres èpoques.

A l'avinguda Meritxell queden gairebé davant per davant la seu central de MoraBanc i una oficina de BSABanc

Relacionat

MoraBanc espera tancar en dos mesos la compra de BancSabadell d’Andorra

L’entitat resultant de la suma de MoraBanc i BancSabadell d’Andorra, si s’acaba tancant la negociació de compra-venda, no seria la primera del país quant a volums. Si s’agafen les dades referents al tancament del 2020, Andbank i Crèdit Andorrà continuarien al davant en moltes facetes del negoci. Ara bé, és clar, però, que aquestes dues entitats tenen molt més negoci a l’estranger que no pas MoraBanc. I el Sabadell andorrà, òbviament, està focalitzat únicament al Principat.

dades

Per tant, en moltes activitats, a nivell domèstic, la futura entitat, si s’acaba consumant la integració, òbviament que el nou MoraBanc amb el Sabadell sumat seria capdavanter. I el que segur que seria, si es mantinguessin les magnituds actuals -que ja se sap que en l’activitat financera, com en altres, 2 i 2 no acaben sent 4-, seria l’entitat més rendible. Amb menys despesa i més marge financer seria el que obtindria els beneficis més elevats. Això, quedi clar, si les sumes i les restes fossin exactes al que ha estat l’any de la pandèmia.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending