L’estalvi energètic del darrer any només arriba al 3,4%

La construcció és el sector que més incrementa el seu consum per l’augment de l’activitat i reducció més gran es troba en l'enllumenat públic

Equips de FEDA.
Equips de FEDA. FEDA

El consum energètic dels clients de FEDA ha estat de 360.045,3 megawatts hora entre el juliol de l’any passat i el juny d’aquest any. Això representa un descens del 3,4% respecte al mateix període del 2022. Cal tenir en compte que al febrer de l’any passat va esclatar la guerra a Ucraïna i el preu de l’electricitat es va disparar, fet que va comportar que s’haguessin de prendre mesures per reduir el consum, una reducció que mai va arribar al 15% desitjat.

Només l’enllumenat públic ha sobrepassat l’objectiu fixat per Govern i Forces Elèctriques d’Andorra aconseguint un estalvi del 22,6%. Les administracions només han pogut reduir el consum prop del 9% en el darrer any, seguit dels serveis financers (-8,7%). Per la seva part, les llars han deixat de consumir un 3,2% d’electricitat.

En canvi, la construcció és el sector que en lloc de reduir el seu consum l’ha augmentat considerablement amb un 30,7%. Es tracta d’una activitat que ha crescut molt amb l’aixecament de nous immobles de luxe i que per la pandèmia no es va veure tant afectat com d’altres. Les indústries també han incrementat el seu consum un 5,1%, mentre que l’hoteleria ho ha fet un 2,1% i les estacions d’esquí es mantenen pràcticament estables.

Cosum d'energia del darrer any
Cosum d'energia del darrer any

Si només en fixem en el mes de juny del 2023, l’estalvi ha estat del 5%. La construcció és l’únic sector que experimenta un creixement i aquest arriba al 171%. Cal tenir en compte, per exemple que les estacions d’esquí han obert les activitats d’estiu, però el fet que no es necessitin els canons de nou i només tinguin una part de les instal·lacions obertes, això provoca un descens del 25%.

Etiquetes

Comentaris

Trending