Estacions d’esquí, allotjaments turístics i transport sumen el 50% de les queixes dels consumidors

El servei depenent del departament d’Economia va rebre durant l’any passat 1.311 reclamacions, la immensa majoria de les quals a través del formulari electrònic i en gran mesura els mesos de temporada hivernal o a l’agost

Comentaris

Estació d'esquí Grandvalira, al sector de Grau Roig
Estació d'esquí Grandvalira, al sector de Grau Roig

Els mesos de més afluència turística al Principat són, també, el període en què més reclamacions s’interposen davant el servei d’atenció al consumidor del ministeri d’Economia. Tres grans àrees acumulen la meitat de les queixes dels consumidors: estacions d’esquí, allotjament turístic i transport. Durant l’any passat l’esmentat servei va rebre fins a 1.311 reclamacions, la immensa majoria de les quals a través del formulari electrònic.

Els mesos que configuren el nucli dur de la temporada hivernal són els que acumulen més queixes. Gener, febrer, novembre i desembre. Si s’hi afegeix el mes d’agost, dues de cada tres reclamacions s’interposen en un d’aquests cinc mesos, essent el desembre el mes en què més queixes hi va haver. Un total de 230 reclamacions. A l’elevada presència de turistes cal afegir-hi una major activitat comercial producte de les vendes de Nadal. La resta de mesos, les reclamacions no van arribar al centenar.

Captura de pantalla 2023 04 17 a las 12.51.18

Les estacions d’esquí van acumular durant l’any passat fins a 352 reclamacions, quedant rere seu les que es van fer per qüestions relacionades amb el transport (165) i els allotjaments turístics (129). Relativament a prop hi queden les queixes relatives al comerç electrònic (98) i els vehicles (67). Habitatge i electrònica també se situen a la part alta de les reclamacions, amb 45 i 41 queixes respectivament. El 85% pràcticament de les reclamacions es fan via formulari electrònic (1.110 en concret) i la resta es tramiten de manera provisional en les oficines de turisme (136).

Captura de pantalla 2023 04 17 a las 12.51.30

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending