L’empresariat aplaudeix la ruta aèria a Mallorca però els “preocupa” les incidències d’Air Nostrum

L’EFA presenta la 21a edició del fòrum que organitza i que aquest any centra en les inversions que es poden en fer en matèria de responsabilitat social o mediambiental

Joan Tomàs durant la presentació de l'EFA.
Joan Tomàs durant la presentació de l'EFA. M. P.

L’Empresa Familiar Andorra (EFA) valora “molt positivament” la incorporació d’una nova ruta aèria des de la Seu d’Urgell, en aquest cas fins a Palma de Mallorca, però reconeix que “el nivell d’incidència que hi ha hagut aquest any” en els vols a Madrid “ens preocupa”. I l’operadora que volarà entre l’aeroport d’Andorra la Seu i l’aeroport mallorquí serà Air Nostrum, que també enllaça la Seu i Barajas. Així ho ha explicat el secretari general de l’entitat, Joan Tomàs, durant la presentació del 21è fòrum empresarial.

El certamen es farà divendres de la setmana que ve en un hotel de Soldeu i se centra en les inversions d’impacte que poden fer les empreses, especialment les empreses familiars, òbviament. Tomàs ha explicat que es tracta d’analitzar i veure quina importància pot tenir per a les empreses familiars el fet d’invertir en aspectes lligats en les polítiques ESG, és a dir, vinculades a l’entorn, la sostenibilitat i la governança. Inversions, per tant, emmarcades en la responsabilitat social o mediambiental.

Tomàs ha aplaudit la nova ruta amb Palma i ha reclamat una nova freqüència amb Madrid i noves connexions amb París o Londres

Just després de la presentació estricta sobre el fòrum, se li ha demanat al secretari general de l’organització empresarial què pensa la institució sobre la nova ruta a Palma. L’EFA és una de les organitzacions del país que més ha apostat per les connexions aèries. En aquest marc, Tomàs no ha tingut dubtes en assegurar que “ho aplaudim” i ha demanat poder “incorporar potser alguna freqüència més a la setmana a Madrid”. Una qüestió que ja es va tractar la legislatura passada i que va quedar en l’aire perquè no hi va haver acord entre Govern i el sector privat en l’assumpció dels costos. De fet Tomàs ha reconegut que no hi ha cap novetat en aquesta qüestió, però que existeix “una demanda latent no satisfeta que caldria impulsar”. Segons el director general de l’EFA, vist que els vols del cap de setmana han tingut “molta demanda”, un vol entre setmana “confirmaria la dinàmica que s’ha vist els caps de setmana”.

Per a Joan Tomàs, “una de les palanques de desenclavament econòmic és obrir noves rutes i augmentar les freqüències de les que ja tenim”. En aquest sentit ha afirmat que “hi haurien de figurar altres connexions com per exemple París o Londres, l’aeroport ens ho permet i Andorra és un destí atractiu”. Alhora, però, ha lamentat que "el nivell d’incidències que hi ha hagut aquest any ens preocupa”. “Un 11% d’incidències és molt”, ha assegurat i ha explicat que “crec que s’hauria de revisar” i aclarir-ne les “veritables” raons. Si són tècniques, meteorològiques o de manca de planificació.

HABITATGE

Tomàs també s’ha referit a la problemàtica per trobar mà d’obra i la dels lloguers, un problema que considera que és global i no només d’Andorra. En aquest sentit ha defensat que cal atraure “empresaris que facin habitatge a preu assequible” i s’ha alineat amb els plantejaments de la CEA, que advoquen per la col·laboració publicoprivada. “Facilitar la inversió per promocions d’habitatges de lloguer ho veiem bé”, ha afirmat.

UE

Finalment, i en referència a l’acord que hi hauria amb la Comissió Europea per a la reciprocitat bancària, en fan una “primera lectura positiva” i ha assegurat que són “lleials a l’estratègia de negociació”.

Comentaris (1)

Trending