L’eix comercial afronta les rebaixes amb positivitat i recel

El passat pont de la Puríssima va assentar una bona base de vendes, però que encara queda una mica lluny dels resultats de 2019

L'avinguda Meritxell, eix comercial d'Andorra la Vella.
L'avinguda Meritxell, eix comercial d'Andorra la Vella.

Les rebaixes començaran, oficialment, el pròxim divendres 17 de desembre. De forma privada, però, van donar el tret de sortida el dia 10. Els comerciants ja es preparen per a una de les èpoques amb majors vendes, però que aquest any torna a arribar amb una situació complicada. El passat pont de la Puríssima, que va acollir una gran quantitat de turistes, ja va assentar una bona base. Malgrat això, els resultats han quedat encara llunyans al 2019.

A les botigues s’esperen les rebaixes amb optimisme. Però que sempre ve acompanyat de cert recel, com tot des que va esclatar la pandèmia. La representant de l’Associació de Comerciants de l’Eix Centra, Sònia Yebra, ha explicat que “estem preparats i pensem que aniran bé, però depèn molt dels compradors”. Per suposat, també de l’evolució de la Covid-19 i de com pugui afectar a l’arribada de turistes de cara al Nadal. De tota manera, la temporada de rebaixes és llarga, i dóna marge a les botigues.

Així i tot, Yebra ha assegurat que “avui en dia és complicat fer previsions, anem una mica al dia”. Per tant, i tenint en compte els bons resultats obtinguts al pont, tot pot canviar d’un dia per l’altre. A més, com a tots els sectors, la delicada situació sanitària també els hi complica molt la tasca. “Hi ha molts treballadors positius, i és difícil poder quadrar horaris”, ha explicat Yebra, “al final estem sobrevivint, hem demostrat que som forts i que sempre intentem sortir”.

D’altra banda, i sense que afecti gaire les rebaixes perquè l’estoc que s’utilitza és el que ja es té a la botiga, la vaga de transportistes també afectarà la temporada. Yebra ha indicat que, principalment, els més perjudicats seran el sector de l’alimentació i de la tecnologia, que ja comencen a tenir certes dificultats. “Sabem que al gener o el febrer hi haurà alguns productes que no arribaran”, ha afirmat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending