Descens generalitzat dels preus dels carburants al mes d'octubre

El gasoil i la gasolina mantenen la tendència a la baixa amb un 21% i un 13% respecte a l'any passat

Sortidors de carburants.
Sortidors de carburants. Altaveu

El preu dels carburants ha disminuït el mes d’octubre respecte al mes anterior. El gasoil de calefacció s’ha pagat a 0,620 euros de mitjana, amb una baixada de l’1,9%. El gasoil de locomoció i el de locomoció millorat s’han pagat, a 0,858 i 0,888 cèntims, un 3% menys, respectivament. El preu del gasoil de calefacció, que va caure un 1,9% entre el setembre i l'octubre. 

En relació amb el mes d’octubre de l’any passat, les xiifres constaten que han baixat els preus de tots els carburants. El del gasoil de calefacció, un 21,4%; el del gasoil de locomoció, cau un 16,5%; el de locomoció millorat ha disminuït un 16,1%; la gasolina sense plom de 95 octans, un 13,4% i la sense plom de 98 octans, un 12,7%.

Pels preus dels carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata en el gasoil de calefacció i el de locomoció” tenen una lleugera tendència a l’alça en l’últim mes, tot i que negativa, i se situen en un -0,5% en ambdós casos.  Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending