Descens generalitzat dels preus dels carburants al mes d'octubre

El gasoil i la gasolina mantenen la tendència a la baixa amb un 21% i un 13% respecte a l'any passat

Sortidors de carburants.
Sortidors de carburants. Altaveu

El preu dels carburants ha disminuït el mes d’octubre respecte al mes anterior. El gasoil de calefacció s’ha pagat a 0,620 euros de mitjana, amb una baixada de l’1,9%. El gasoil de locomoció i el de locomoció millorat s’han pagat, a 0,858 i 0,888 cèntims, un 3% menys, respectivament. El preu del gasoil de calefacció, que va caure un 1,9% entre el setembre i l'octubre. 

En relació amb el mes d’octubre de l’any passat, les xiifres constaten que han baixat els preus de tots els carburants. El del gasoil de calefacció, un 21,4%; el del gasoil de locomoció, cau un 16,5%; el de locomoció millorat ha disminuït un 16,1%; la gasolina sense plom de 95 octans, un 13,4% i la sense plom de 98 octans, un 12,7%.

Pels preus dels carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata en el gasoil de calefacció i el de locomoció” tenen una lleugera tendència a l’alça en l’últim mes, tot i que negativa, i se situen en un -0,5% en ambdós casos.  Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.