La darrera setmana de març confirma el desplom de les ocupacions hoteleres

La mitjana no va arribar ni al 32%, fet que situada la dada del març en tot just un 58%, lleugerament per sota del que seria habitual en aquests moments de temporada

L'ocupació hotelera a la primera setmana de juny ha estat per sota del 50%.
L'ocupació hotelera a la primera setmana de juny ha estat per sota del 50%.

Les ocupacions hoteleres segueixen a la baixa, segons s’apropa la temporada d’hivern. Fins i tot encara per sota del que seria habitual en aquesta època de l’any. La setmana passada, no es va arribar ni al 32% de mitjana, fet que situa la dada del març en un tot just un 58%. El sector atribueix la situació a les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna, amb un encariment generalitzat de preus que afecta les butxaques de molts possibles clients.

Així, i segons les dades que ha facilitat la Unió Hotelera (UH), entre el 28 de març i el 3 d’abril, els seus establiments es van quedar tot just amb una ocupació mitjana del 31,65%. D’aquesta forma es confirma la tendència a la baixa registrada durant tot el mes passat. De fet, és la dada més reduïda de tota la temporada d’hivern.

Amb aquests resultats, la mitjana del març es tanca en un 58,17%. Des del sector, s’apunta que la dada se situaria “un parell de punts per sota de temporades prepandèmiques”. Llavors, la dada acostumava a queda lleugerament per sobre del 60%, ja que sol ser el mes més fluix de la campanya d’hivern.

El rètol d'un establiment hoteler del país.

Relacionat

Preocupació al sector hoteler pel descens d’ocupacions patit al llarg del març

Fonts del sector admeten que són resultats per sota del que seria habitual. En aquest sentit, apunten a dos possibles factors. Per un costat, una meteorologia que aquestes últimes setmanes no ha acabat d’acompanyar. Per l’altre, el context d’encariment de preus, especialment pel que fa a l’energia, però que també s’està registrant a altres àmbits, com ara l’alimentació. Això impacta directament en el client habitual d’aquesta època de l’any.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending