La crisi econòmica s’aguditza: més aturats i menys ofertes de feina

El darrer dia de febrer eren 1.323 les persones formalment inscrites al Servei d’Ocupació

El departament d'Ocupació té registrades més de 1.300 persones sense feina.
El departament d'Ocupació té registrades més de 1.300 persones sense feina. ARXIU

Cada dia que passa hi ha més persones aturades formalment al país i les empreses tenen menys capacitat per contractar personal. Així es desprèn de les dades que hi havia el darrer dia de febrer al Servei d’Ocupació i que ha fet públiques aquest dimecres el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover.

El darrer dia de febrer hi havia 1.323 persones inscrites formalment al Servei d’Ocupació, el que suposa un increment del 4,7% més que el mes anterior. És una xifra “molt elevada i que ens preocupa” tot i que encara no arriba a la situació que es va donar durant les setmanes posteriors al confinament de l’any passat. Cal tenir en compte, però, que hi ha moltes persones que s’han quedat sense feina durant aquest temps que no queden reflectits en aquestes dades, entre altres coses perquè, en gran part, han acabat deixant el país.

A banda d’això, si el servei tenia 538 demandes de feina el gener, al febrer ja només eren 373. “Les empreses es veuen greument tocades” i no tenen ni la força ni la necessitat de fer contractacions. Les restriccions de mobilitat tindria molt a veure, segons Jover, en aquesta situació. “Per donar confort” a tot plegat, segons el ministre, el Govern desplega diversos mecanismes de suport. Un d’aquests és la prestació per desocupació involuntària. El febrer eren 288 les prestacions en aquesta matèria.

Jover també ha explicat que durant el 2020 es van fer 186 ‘fitxatges’ en el marc del programa de contractació del sector públic. Quaranta d’aquelles persones han deixat el programa perquè han trobat feina en altres sectors. I de les 146 que hi continuen immerses, 103 han vist allargat el seu contracte fins al 30 de juny. El ministre també ha remarcat que a través del programa per generar ocupació al sector privat, amb subvencions directes per part del departament d’Ocupació i Treball, s’han fet 23 contractacions.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending