“Crec que l’oci nocturn no haurà de tornar a tancar”

Benazet remarca els resultats “esperançadors” de l’estudi inicia fa ja més de dues setmanes: cap dels positius detectats es pot atribuir directament a la reactivació del sector

Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.
Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.

Per ara, la prova pilot que ha de permetre comprovar si és segur o no reobrir l’oci nocturn està desenvolupant-se amb tota tranquil·litat. I, sobretot, d’una forma molt satisfactòria per a Salut. El ministre, Joan Martínez Benazet, ha explicat que, fins ara, no només no s’ha detectat cap repunt de casos que es pugui atribuir a la posada en funcionament de discoteques i locals similars, sinó que, de fet, cap dels positius diagnosticat les darreres setmanes s’hi pot relacionar. Des del Govern, es comença a confiar que el sector “no haurà de tornar a tancar”.

Preguntat sobre el desenvolupament de l’estudi, que ja ha viscut dos caps de setmana, el titular de Salut ha apuntat que “les conclusions són, fins ara, esperançadores”. I és que, ha apuntat, “han passat més de dues setmanes des del primer dia i, com poden comprovar, no hi ha un repunt de casos i cap dels que hem diagnosticat es pot relacionar amb aquests actes”.

Interior del club Monopol

Relacionat

L'oci nocturn reobre amb bona afluència i ganes de festa

Per això, des del Govern “penem que les mesures adoptades són suficients donades la situació epidemiològica actual”. A l’entendre de Benazet, “estan donant un bon resultat i permeten realitzar l’activitat amb seguretat”.

El ministre ha avançat que “si l’estudi, com passa fins ara, presenta resultats bons, continuarem amb el mínim de restriccions possibles”. És a dir, ja al novembre es podran mantenir els locals d’oci nocturn en funcionament, sense cap aturada i, de fet, amb l’opció de relaxar encara més les limitacions. “Estarem observants a l’evolució de la pandèmia però sóc optimista; crec que l’oci nocturn no haurà de tornar a tancar”, ha afirmat.

Comentaris (1)

Trending