El cost de la vida s’enfila al març

L’IPC avançat va passar del 0,7% del febrer a un 1,4%, en part per la fi del període de rebaixes i per un encariment del cost dels carburants, que influeixen en àmbits claus com el transport i la llar

Comentaris

Fruita i verdura exposada a un supermercat.
Fruita i verdura exposada a un supermercat. ARXIU

Els preus van registrar el mes de març un considerable increment. Així es desprèn de l’indicador avançat de l’IPC. Així, la taxa interanual de la inflació se situaria en un 1,4%. Es tracta d’una dada que s’ha d’acabar de confirmar els pròxims dies, quan en el càlcul s’acabin incloent aquells productes la informació dels quals encara no estava disponible.

Estadística ha donat a conèixer l’indicador avançant de l’Índex de Preus al Consum del mes passat, una dada que ja té en compte el 99% dels productes actualitzats. Per tant, és força fiable a l’espera de la dada definitiva que es donarà a conèixer el pròxim dia 15.

I aquesta revela que el cost de la vida es va incrementar de forma important durant el mes de març. Del 0,7% del febrer s’ha pujat fins a un 1,4%. El final de les rebaixes i l’impacte del cost dels carburants han influït. Es tracta d’un increment lleugerament superior al registrat als països de l’entorn: 1,3 a Espanya i 11 a França.

Etiquetes

Comentaris

Trending