“Continuen faltant xofers d’autobús”

El CEO d'Andbús, Dani Vinseiro, exposa que la demanda seguirà creixent i de cara al pròxim hivern es necessitaran més conductors, per aquest motiu, treballen amb Govern per fer fixos alguns dels temporers

El CEO d'Andbús, Dani Vinseiro,
El CEO d'Andbús, Dani Vinseiro,

Les companyies d’autobusos continuen tenint manca de xofers, una problemàtica que no només passa a Andorra, sinó també a nivell Europeu. El CEO d’Andbús, Dani Vinseiro, posa en relleu que treballen amb Govern perquè temporers que han vingut aquest hivern puguin continuar com a treballadors fixos. En aquest sentit, ha alertat que de cara a l’hivern vinent es necessitarà més personal.

La manca de conductors qualificats a Andorra va provocar que les empreses de transport de viatgers contractessin temporers coincidint amb la temporada d’hivern. Segons Vinseiro, “amb les contractacions s’està en les xifres que tocaria, però de cara al proper hivern necessitarem més personal”. La raó, explica, és que “la recuperació de la demanda ha estat important i pensem que continuarà en els propers mesos”.

Davant d’aquesta problemàtica s’està en converses amb Govern per intentar que els temporers passin a ser fixos, tenint en compte que “no és una situació conjuntural”. Vinseiro remarca que això no només afecta a Andorra sinó que és d’abast europeu i admet que les solucions no són fàcils. En aquest sentit, posa en relleu que els salaris són més elevats que a Espanya i França, però el problema de la manca d’habitatge de lloguer a preu assequible suposa un fre.

Comentaris (8)

Trending