Continua el fre en la venda de vehicles i les matriculacions sumen sis mesos de caiguda

Juliol es tanca amb 284 operacions (-29% respecte al juliol 2022), un descens marcat, sobretot, pels turismes (-37,9%) mentre que en els primers set mesos de l'any l'acumulat és del -14%

Un concessionari del Principat.
Un concessionari del Principat.

Les vendes de vehicles continuen a la baixa aquest 2023, sobretot pel que fa als turismes. Al juliol les dades de noves matriculacions han tornat a experimentar un descens, en aquest cas del 29% respecte al mateix mes de l’any passat. D’aquesta manera, ja sumen sis mesos en què les matriculacions són inferiors a les del 2022.

284 vehicles s’han matriculat al juliol, segons les xifres fetes públiques pel departament d’Estadística. Si ho comparem amb les dades del mateix mes de l’any passat s’observa una caiguda de gairebé el 30%, quan se’n van matricular 400. El principal culpable d’aquesta caiguda és el sector dels turismes amb 97 operacions menys: de 256 a 159. També cauen les motocicletes i ciclomotors amb 28 vendes menys i el grup d’Altres amb una caiguda de setze matriculacions. Només els camions i camionetes tenen una variació positiva passant de 16 a 41.

Si fem una anàlisi de què portem d’any, s’observa, precisament aquesta tendència. S’han matriculat 2.419 vehicles, el que suposa un descens del 14,6% si ho comparem amb el període d’entre gener i juliol del 2022. En aquest cas, els turismes són els que presenten una major caiguda amb 319 operacions menys. I si agafem les dades dels últims dotze mesos, veurem com s’han matriculat un 8,4% menys de vehicles.

Per tipus d’energia, els que utilitzen carburant continuen patint un descens (-32,9 els de gasoil i -26,8 els de gasolina). També han reculat els 100% elèctrics passant de 31 a 7. Només hi ha una petita remuntada en els híbrids de gasolina no endollables (+9,7%).

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending