El consum d’internet cau un 3,3% en comparació a un abril del 2020 de confinament

Els gigabytes emprats des de casa es va reduir el mes passat un 13% mentre que, en canvi, es va tornar a disparar els utilitzats des del telèfon mòbil

Les videotrucades es van popularitzar durant el confinament i van disparar el consum d'internet.
Les videotrucades es van popularitzar durant el confinament i van disparar el consum d'internet.

Abril del 2020. Ple confinament per culpa del maleït coronavirus. Amb la majoria de la població a casa, es va disparar el consum d’internet. Sigui per diversió o per teletreball, els gigabytes emprats van incrementar-se de forma important. Un any després, lògicament, hi ha un cert retorn a la normalitat, amb una caiguda del 3,3% que, però, és més gran pel que fa a les dades gastades des de casa i, en canvi, es converteix en augment pel que fa a les usades als mòbils.

Així es pot comprovar en les dades facilitades des del departament d’Estadística. El tràfic per internet del mes passat es va quedar en 9,229 milions de gigues, en comparació als 9,546 d’un any enrere. Per tant, un descens del 3,3% que, però, si s’analitza per tipologia evidencia el canvi entre un abril amb gairebé tothom tancat a casa i un altre amb una (relativa) normalitat.

Un bon exemple d’això és l’evolució del trànsit a través dels telèfons mòbils -no connectats a wifi-. Durant l’abril del 2020, només es van utilitzar 70.284 gigues. Amb la gent tancada a casa, es navegava per internet amb els aparells, clar, però aquests ho feien a través de la connexió domèstica. El mes passat, en canvi, l’ús d’aquestes dades es va disparar un 77,4%, fins a 124.718.

Una segona dada curiosa és el tràfic nacional. S’ha passat de 3,626 milions de gigabytes el 2020 a 3.139. És a dir, un descens del 13,4%. En gran part es pot entendre que es deu al fet que al llarg de l’abril del 2021 moltes llars es comunicaven via videotrucades, igual que se celebraven moltes reunions de feina que, ara, ja no són tan habituals.

Altres dades que s’han fet públiques fan referència al nombre d’abonaments en els diferents serveis de telecomunicacions. En comparació a l’abril del 2020, creixen els contractes de telefonia fixa (+2,3%) però cauen els de mòbil (-1,7%), especialment els de prepagament (-20,3%) probablement motivat per la davallada de treballadors temporers que són un dels col·lectius que més els utilitzen. Per últim, han pujat un 3,6% els de banda ampla. 

Etiquetes

Comentaris

Trending