El Consell d'Europa suspèn Andorra per la manca de control amb els proveïdors d'actius digitals

El Moneyval, l'òrgan de la institució contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme, aprova les millores fetes en la supervisió de les entitats sense ànim de lucre

Seu del Consell d'Europa.
Seu del Consell d'Europa. ARXIU

 El Moneyval, l'òrgan del Consell d'Europa contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme, ha renyat Andorra en un informe perquè no té prou control sobre els proveïdors d'actius digitals (criptomonedes). Recorda que el país no compta amb una legislació que reguli aquestes activitats financeres. En aquest sentit, indica que no s'ha actualitzat el text legislatiu de l'any 2017 de lluita contra el blanqueig de capital i el finançament del terrorisme. 

 

 

El Moneyval detalla en el seu comunicat que en els darrers anys han aparegut noves demandes per la proliferació de nous productes i negocis, incloent-hi els processos de repartiment. En la darrera avaluació de l'organisme aquest punts dels actius digitals estava puntuada com plenament plenament acomplert i ara l'ha rebaixat a parcialment acomplert.

Per contra, aprova les accions efectuades per millorar la supervisió de les finances i les activitats de les entitats sense ànim de lucre. En un primer moment, el Moneyval havia advertit que de les 738 entitats sense ànim de lucre al Principat, 26 havien estat identificades com a probables col·laboradores amb el blanqueig de capital i el finançament del terrorisme, ja que operen en zones d'alt risc, amb grans quantitats de diners, fons o actius significatius, i, principalment, per proporcionar activitats de servei.

Andorra va recollir informació sobre les associacions, de les quals la majoria són entitats i 32 fundacions esportives, i van proporcionar un qüestionari a totes elles per aprofundir en les seves iniciatives i detectar possibles activitats de risc. Això ha fet que el Moneyval hagi millorat la qualificació en aquest punt.

-

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending