La companyia aèria que vol enllaçar Andorra-la Seu amb Madrid demana el ‘rescat’ a l’Estat espanyol

Air Nostrum demana 103 milions a la SEPI per poder tenir prou coixí per poder superar la crisi derivada del coronavirus

Un aparell d'Air Nostrum.
Un aparell d'Air Nostrum. ARXIU

Una de les companyies aèries de rellevància que estaria disposada a operar a l’aeroport d’Andorra-la Seu -sempre que l’Estat andorrà aflueixi la mosca, és clar-, Air Nostrum, acaba de demanar a l’administració espanyola a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) un ‘rescat’ de més de cent milions per tal de poder disposar d’un coixí econòmic suficient com per poder superar la crisi econòmica derivada del coronavirus i que ha tocat molt importantment les empreses del sector turístic.

Responsables de màrqueting i comercials de l’empresa basada a la comunitat valenciana i que fonamentalment opera els vols regionals d’Iberia es van reunir fa uns dies amb el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, per presentar-li la seva proposta d’enllaç entre la capital espanyola i l’aeroport urgellenc que donaria servei al Principat. L’entesa passa, però, perquè des d’Andorra s’assumeixi la partida econòmica necessària per, com a mínim, que l’operativa sigui equilibrada des del punt de vista financer.

Antonio del Nó, Juan Corral, Jordi Gallardo, Èric Bartolomé i Guillem Santacreu durant la reunió.

Relacionat

Air Nostrum està interessat en enllaçar Andorra amb Madrid des de l’aeroport de la Seu

La franquiciada d’Iberia demana 103 milions del Fons de Suport a la Solvència d’Empreses Estratègiques (Fasee) després que el 2020 el tanqués amb unes pèrdues de 129 milions d’euros a causa de les múltiples restriccions d’operativa arran de la pandèmia. Els sis anys anteriors, Air Nostrum havia obtingut beneficis i, de fet, durant el primer trimestre d’aquest 2021 és de les poques companyies que han mirat d’operar amb una certa normalitat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending