Comerç, hostaleria i restauració, els sectors que més han recorregut a crèdits tous

Al primer programa, els tres sectors van representar prop de la meitat de demanda i dues terceres parts dels diners concedits mentre que al segon van suposar el 58% de les peticions

El segon programa de crèdits tous ha concedit 3,1 milions d'euros.
El segon programa de crèdits tous ha concedit 3,1 milions d'euros.

Les empreses vinculades al comerç, l’hostaleria i la restauració són les que més han hagut de recórrer als dos programes de crèdit tous impulsats des del Govern per ajudar-les a superar el fort impacte econòmic provocat per la pandèmia del coronavirus. Tant en la primera iniciativa com en la segona, aquests sectors són les que més peticions han fet. Això evidencia, un cop més, quins són els àmbits del teixit productiu més afectats per les repercussions de l’epidèmia.

Les dades al tancament del primer programa, que, cal recordar, va gairebé esgotar la dotació de 130 milions d’euros previstos, ja evidenciaven que el confinament havia tocat considerablement aquestes empreses. De les 1.509 peticions acceptades, fins a 429, el 28%, eren comerços a l’engròs i al detall. Se’ls va concedir crèdits per un valor de 73,97 milions per a despeses de funcionament i 1,24 per refinançament de préstecs.

Pel que fa a l’hostaleria i la restauració, es van aprovar les sol·licituds de 267 negocis per un valor d’11,8 milions per funcionament i 930.000 euros per a retorn de crèdits anteriors. Pel que fa a la quantitat, tots tres sectors suposen el 67,6% del total concedit.

El segon programa de crèdits tous, aprovat al maig, ha tingut menys peticions, fins al moment. Tot just s’han aprovat 104 demandes per un valor de 3,13 milions. I, novament, comerç, restauració i hostaleria tenen una important presència. 23 de les peticions (el 22%) han estat fetes per comerços, per un valor de 650.000 euros i 38 d’hotels i restaurants (36,5%). En aquest cas, la quantitat concedida ascendeix a prop de 719.000 euros.

Pel que fa a la tipologia d’empreses, les que més peticions han fet són les que tenen 4 o menys treballadors. En el primer programa, van representar gairebé dues terceres parts de les sol·licituds, amb 917. En canvi, només 93 de les demandants tenien més de 30 empleats. Ara bé, són aquestes les que més diners van obtenir en forma de crèdits tous: gairebé 71 milions dels 130 atorgats.

En el segon programa, la situació és similar. Més de la meitat dels crèdits concedits (55) van anar a empreses amb un màxim de quatre treballadors. En canvi, només 15 de les peticions corresponen amb negocis amb plantilles de més de 30 persones.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending