Clam de la restauració i l’hostaleria per un relaxament de les mesures anti Covid

La Unió Hotelera i la de Bars reclamen a Salut una ampliació d’horaris de bars i cafeteries i un increment dels comensals a les taules vist que l’evolució de les dades sanitàries va a la baixa

Taules i cadires, a la terrassa d'un bar.
Taules i cadires, a la terrassa d'un bar. T. S.

El sector de la restauració i l’hostaleria reclama a Govern que no demori més la relaxació de les mesures restrictives que afecten els negocis des de fa mesos. Tant des de la Unió Hotelera com des de la Unió de Bars han fet una crida a l’executiu perquè aquesta mateixa setmana adopti canvis en les limitacions. Especialment demanen un increment del nombre de comensals per taula i l’ampliació dels horaris.

Les entitats que representen el sector recorden que les dades epidemiològiques han experimenta una millora les darreres setmanes i, davant aquesta realitat, entenen que ha arribat l’hora de fer un pas que doni aire a unes empreses molt necessitades després de mesos de restriccions. “És necessària i urgent aquesta flexibilització”, ha advertit la patronal hotelera, que també inclou entre els seus associats diversos restaurants i bars. La petició de relaxació es fa tant pel que fa als horaris com en el nombre de comensals a les taules.

La petició és similar a la que es fa des de la Unió de Bars. Un dels seus representants, Heinko Kirchner, posa en relleu que “fa dos mesos que insistim en el fet que se’ns deixi obrir fins a les nou del vespre”, tot apuntant que “seria un pas per a un sector que està fent bé les coses”. En canvi, lamenta que, fins ara, “no ens han fet cas” i alerta que “tenim paciència, però en algun moment s’esgotarà”.

Des de l’entitat s’assegura que la bona feina realitzada en l’àmbit de prevenció pel sector queda patent amb les dades epidemiològiques. “Els números ens acompanyen i la restauració ha estat qui més ha complert”, afirma Kirchner. A més, expressa la preocupació pel fet que ja hi ha molts propietaris de negocis que es plantegen plegar o que ho han fet. “Hi ha bars i restaurants en traspàs i a preus que no hi havia ni fa 30 anys. La gent no vol continuar en aquestes condicions. Ja no són només les restriccions, sinó que tampoc hi ha gaire turisme”, remarca.

Des de la Unió de Bars també s’explica que es té preparat el projecte de segell de qualitat davant el coronavirus, que permetria identificar aquells establiments que compleixen correctament les mesures sanitàries. Ara, demanen celeritat a Salut perquè li doni el vistiplau. “El tenim a punt i estem pendents que el validin; seria un pas perquè els clients agafessin confiança”, explica.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending