Clam perquè d’una vegada sigui efectiu el formulari per poder tramitar l’ajut als hidrocarburs

Des del mes de maig que el Govern va posar sobre la taula la inclusió dels taxistes i altres sectors afins entre el llistat de beneficiaris de la devolució parcial de l’impost sobre els carburants, però no hi ha manera de poder sol·licitar el retorn

Taxis estacionats al carrer Josep Rossell Calva d'Andorra la Vella.
Taxis estacionats al carrer Josep Rossell Calva d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

La promesa hi és. Però falta el formulari. Ja al mes de maig el Govern va anunciar la inclusió dels professionals del taxi i altres sectors afins en el llistat dels beneficiaris del reglament que articula la devolució parcial de l’impost sobre els hidrocarburs. Un retorn que inicialment només estava pensat per als transportistes de mercaderies però que davant l’encariment del preu del carburant i a mode d’ajuda, l’administració va obrir a més àmbits. Hores d’ara, almenys els professionals com els taxistes, no hi ha manera que hagin pogut reclamar res.

No han pogut tramitar cap devolució ni res que se li assembli perquè falta una qüestió tan bàsica com és el formulari necessari per poder oficialitzar la sol·licitud amb l’objectiu que se’ls retorni una part d’allò que han abonat via impostos per la compra d’hidrocarbur. Molts empresaris que s’havien de beneficiar per primer cop d’aquesta devolució parcial, d’aquest ajut al cap i a la fi, compten amb aquesta bonificació per quadrar l’exercici. I no hi ha manera.

Sortidors de carburants.

Relacionat

L’increment de la devolució de l’impost de carburants es podrà demanar des de l’1 de gener

Hi ha professionals teòricament beneficiats per la mesura -o assessors o comptables seus, segons el cas- que fa mesos que van reclamant poder procedir a sol·licitar la devolució. I no hi ha manera que es posi a disposició dels beneficiaris, dels empresaris que segons s’establia en la llei de mesures d’acompanyament de la ciutadania, el formulari que escau, generant així un notable mal ambient. “Sort encara que vénen eleccions i es voldrà quedar bé”, manifesten irònicament les fonts.

Senyalització d'una de les parades de taxi, a Andorra la Vella.

Relacionat

Els taxis celebren poder demanar devolució dels impostos de carburants i demanen que sigui permanent

Al seu dia, en anunciar la mesura, el Govern va assegurar que amb l’ampliació del llistat de beneficiaris, un miler de vehicles podrien tenir accés a la devolució. També va quedar clar, llavors, que dita bonificació seria retroactiva fins a l’1 de gener del 2022. Ara els beneficiats que, per ara, no han vist ni un cèntim d’euro, esperen que les promeses -i també els formularis- siguin veritables i es puguin fer les reclamacions escaients.

Etiquetes

Comentaris

Trending