Els carburants comencen l’agost amb increments d’uns 5 cèntims, tot i que estan per sota del 2022

L’Assidca assegura que és per l'augment del preu del barril de brent i en cap cas perquè siguin vacances d'estiu i hi hagi més desplaçaments

Sortidor de carburants.
Sortidor de carburants. Altaveu

Qui posés benzina o gasoil el divendres de la setmana passada i en vulgui tornar a posar avui es trobarà amb una mala sorpresa. Aquesta setmana les estacions de servei han aplicat dos increments que han provocat l’encariment de cinc cèntims. Des de l’Associació de Carburants expliquen que això es deu a l’increment del preu del barril de brent i en cap cas pel fet que sigui l’agost i hi hagi més desplaçaments per les vacances. Amb tot, indiquen que el preu és molt inferior al que hi havia l’any passat quan es va tocar sostre.

Aquest divendres ens hem llevat amb una nova pujada del preu dels carburants. És la segona que els importadors de carburants fan aquesta setmana i que suposa que tant el gasoil de locomoció com la gasolina sense plom de 95 octans costen 5 cèntims més per litre. Si ens fixem en ara fa set dies, el preu del dièsel estava a 1,321 euros i avui costa 1,371 euros el litre. En el cas de la benzina sense plom de 95 octans el preu ha passat d’1,461 euros a 1,521.

El president de l’Associació d’Importadors de Carburants (Assidca), David Porqueres, explica que l’augment no ve donat perquè comencen les vacances d’estiu i hi ha un major moviment de vehicles, sinó per l’increment de preu del barril de brent. Aquest divendres costava 85,52 dòlars, mentre el 27 de juny valia a 72,50 dòlars.

Porqueres recorda que, malgrat aquest increment, el preu continua estant per sota de l’any passat quan a l’agost la gasolina sense plom de 95 octans valia 1,620 euros per litre i el gasoil i 1,605.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending