Camp valida la idea dels abocadors de transició però avisa que a Canillo és complicat trobar espai

El cònsol admet que la proposta de fer del Maià la instal·lació de referència amb altres per guardar runa durant l’hivern pot ser una bona solució, però avisa que a la seva parròquia no hi ha terrenys públics a cotes baixes

Camp, al mig, presidint la reunió de cònsols.
Camp, al mig, presidint la reunió de cònsols. COMU DE CANILLO

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, considera positiva la proposta perquè el Maià es converteixi en l’abocador principal de runa del país. També entén que, durant els mesos d’hivern, caldrà que hi hagi centres on emmagatzemar el material que no es pugui portar a la instal·lació del port d’Envalira. Ara bé, adverteix que la seva parròquia no té senzill trobar un lloc per aquesta missió, sobretot per la manca d’un terreny públic adient.

El comú d’Encamp va anunciar la setmana passada una reducció de les tarifes al Maià així com la voluntat de mantenir-lo obert el màxim de temps possible. L’objectiu és que pugui esdevenir l’abocador substitut de Beixalís. El gran problema és el fet que, durant l’hivern, ha de romandre tancat perquè la neu fa difícil l’accés.

Un moment de la sessió de comú on s'han aprovat els nous preus del Maià.

Relacionat

Maià serà l’abocador substitut de Beixalís, però cal crear centres per guardar runa durant l’hivern

La solució passaria per emmagatzemar la runa a un espai transitori durant aquests mesos. Cal, però, definir si ha de ser un d’únic o un a cada parròquia. En aquest segon cas, Camp adverteix que Canillo no té fàcil trobar el lloc necessari, malgrat que considera que la idea plantejada “potser és el millor mecanisme”. El motiu? “El terreny públic el tenim a cotes altes; a les baixes, n’hi ha poc”, ha comentat.

Tot i això, sí que admet que es podria trobar una sortida en cas que Canillo hagi de disposar, finalment, d’un centre de transferència. “Si hem de col·laborar, tocarà buscar una parcel·la privada”, ha avançat.

De fet, Camp admet que “la proposta de combinar un centre definitiu i un d’intermig és una bona solució”. Toca, però, veure com es pot vehicular. “Em consta que a l’altre vall també estan buscant fórmules, però no és fàcil fer-ho de pressa”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris

Trending