Una de cada quatre empreses ha registrat un increment de morositat

Els impagaments o el retard en cobrar les factures s’ha reduït en els darrers dos anys, gràcies a la millora de l’activitat econòmica, segons la Cambra de Comerç

Morositat
Morositat

El 25% de les empreses han vist incrementat el nombre d’impagats el 2022 respecte a l’any 2021. Es tracta d’una xifra encara significativa, tot i que ha disminuït després dels dos primers anys de la pandèmia. La indústria i la construcció són els sectors més afectats.

L’esclat de la pandèmia va provocar un increment de la morositat. L’any 2020 el 31,7% de les empreses van assegurar que havien tingut problemes per cobrar les factures. Aquest percentatge es va reduir al 28,7% el 2021 i l’any següent la xifra era del 24,9%. La Cambra de Comerç en l’Enquesta de Conjuntura del segon semestre del 2022 posa en relleu que “aquesta proporció continua sent rellevant, tot i que es confirma la tendència a la baixa dels nivells de morositat en relació amb els dos anys anteriors, gràcies a la millora de l’activitat econòmica.

Empreses que han patit un augment de la morositat
Empreses que han patit un augment de la morositat

Des d’una perspectiva sectorial, la indústria i la construcció són els sectors que han patit més els impagaments, amb el 31,3% d’indústries i el 30,3% de constructores, seguides de prop pel comerç minorista (24,9%). En canvi, en el sector hoteler la proporció d’empreses que han patit un creixement de la morositat és bastant més baixa (8,1%).

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending