Brots verds en la venda de vehicles

Les dades del març, amb 435 matriculacions, s’aproximen, segons el sector, a “un març normal” i, de fet, són fins i tot superiors a les del 2019 i 2018 mentre que l’acumulat en el primer trimestre també són millors que les del mateix període -sense pandèmia- del 2020

NISSAN 7.1
NISSAN 7.1

“Un març normal”. Així es defineixen des dels concessionaris les dades del mes passat. En total, 435 vehicles matriculats, una xifra similar i, fins i tot en alguns àmbits, millor, que la de períodes similars abans de l’esclat de la pandèmia. Des del sector es remarca especialment la recuperació registrada en l’àmbit industrial i el bon comportament de les motocicletes.

Així es reflecteix a les dades fetes públiques pel departament d’Estadística. Durant el març, es van matricular fins a 435 vehicles. Evidentment, la xifra és molt més elevada que els 190 de l’any passat, un mes marcat per l’inici del confinament. La bona notícia, però, es veu si la comparativa es remunta als mateixos mesos del 2019 i el 2018. Llavors, es van matricular 361 i 382 vehicles respectivament.

El sector valora de forma especialment positiva la millora registrada en els vehicles industrials i confia que la tendència del primer trimestre tingui contuïtat la resta del 2021

Pel que fa als turismes, es van matricular 306, pels 131 de l’any passat. La dada està per sobre de la registrada el 2019 (272) i el 2018 (270). Encara millor és l’evolució de les motocicletes i ciclomotors. S’han registrat 89, per les 41 de fa un any. Si es compara amb anys previs a la pandèmia, la dada també és força bona: 56 el 2018 i 59 el 2019.

També és significativa la xifra de matriculacions en vehicles de tipus industrials, com ara camions i camionetes. Al llarg del mes passat, es van vendre 25. En comparació a les dades del 2019, hi ha una petita millora que, ara, caldrà veure si té continuïtat.

Des de l’Associació d’Importadors de Vehicles es fa una valoració positiva de les estadístiques. “S’igualen les coses amb el que seria un març normal”, ha indicat el president de l’entitat, Carles Sansa, que admet que “s’aparenta una normalitat i suposo que hi ha ajudat el fet que han pogut venir turistes i que hi ha un cert optimisme”.

Així, Sansa posa en relleu que les xifres són “millors” que les del 2019 i les del 2018. “Confiem que sigui la línia de la resta de l’any”, apunta. Un aspecte que també considera important és el fet que “camions i camionetes han recuperat un ritme relativament normal”.

La recuperació del sector també es posa de manifest si s’analitzen les dades del primer trimestre. El global de vehicles matriculats ascendeix a 939, en comparació als 790 del mateix període del 2020. Per tant, hi ha un augment del 18,9% malgrat que, cal recordar, en el temps analitzat de l’any passat hi ha dos mesos i mig encara sense el coronavirus present. De fet, pel que fa al turisme, l’increment arriba a ser proper al 25% i, en les motocicletes, del 19%.

Etiquetes

Comentaris

Trending