Batussa dialèctica al Consell pels resultats de les filials de FEDA

El PS ha qüestionat que, malgrat l’elevada inversió realitzada per Capçalerera i Solucions els números siguin molt pobres, mentre que des de Govern s’assegura que milloraran els pròxims anys

El president del grup socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López. PS

La ‘tarifada’ elèctrica encara genera (alta) tensió. En aquest cas, al ple del Consell General. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha debatut amb intensitat amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó. Entre els punts posats en qüestió hi era les inversions efectuades els darrers anys per les filials de FEDA i, sobretot, els seus, de moment, escassos resultats. Des de l’executiu s’ha defensat que aquests milloraran en els pròxims anys.

Així, López ha recordat les xifres d’aquestes dues societats. Pel que fa a Capçalera d’Infraestructures Energètiques, més de 30 milions invertits els darrers anys per a un “resultat acumulat de 48.000 euros”. En el cas de FEDA Solucions, un milió d’inversió i pèrdues de 200.000 euros. “No sembla pas un bon ús dels diners públics. Potser es recupera en 3.000 o 4.000 anys”, ha apuntat.

Calvó ha argumentat que “són filials joves, creades fa poc” i que “ara inverteixen molt” perquè és el moment en què toca. Tot i això, assegura que la situació canviarà en el futur. “Ara estem en una fase d’inversió intensiva, amb encara pocs clients connectats”, ha comentat. En canvi, “quan les inversions s’acabi i tinguin més usuaris, els resultats aniran en augment”. A banda, ha defensat que “aporten un benefici indirecte a la ciutadania per reduir el consum elèctric”.

Des del PS s’ha tornat a posar el dit a la nafra que, indefectiblement, pel Govern suposa la ‘tarifada’. Tant López com el seu company de bancada, Jordi Font, s’ha recordat el fet que l’executiu ha recorregut durant molts anys a agafar part dels beneficis de la companyia (30 milions des del 2012). I han lamentat el que han qualificat “d’ús i abús”.

En resposta, Calvó ha criticat el que considera “un relat simplista”. I és que, al seu entendre, no és correcte “vincular les tarifes als beneficis aportats a Govern”. Aquestes, ha afirmat, s’han apujat per “una situació conjuntural” i ha defensat que “FEDA ha parat tres cops: el de la pandèmia, amb les ajudes que va donar llavors; el de la postpandèmia i el d’aquest hivern”.

Comentaris

Trending