Barrera s’oposa als centres comercials als afores perquè “la gent compra, fa el ‘tax free’ i marxa”

L’alcalde de la Seu d’Urgell assegura que no hi ha marxa enrere en la construcció dels hipermercats Aldi i BonPreu, però vol evitar que en un futur continuï aquesta proliferació perquè “no aporten vida a la ciutat”

La maquinària treballa en la zona que s'ha d'urbanitzar.
La maquinària treballa en la zona que s'ha d'urbanitzar. ALBERT SANJUAN

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, es mostra preocupat per la proliferació de centres comercials que s’instal·len als afores de la ciutat perquè “expulsen les persones del centre”. Assegura que “ja no hi ha marxa enrere” en els dos hipermercats que s’ubicaran al marge dret de la N-260 en direcció a Andorra. Es tracta d’un BonPreu i un Aldi. Lamenta que els clients, entre els quals hi ha els andorrans, comprin fora i marxin.

Els propietaris dels dos hipermercats han deixat clar a l’ajuntament de la capital alturgellenca que volen tirar endavant el projecte d’urbanització i, algunes màquines ja estan fent alguns treballs. Un model, que no agrada a Compromís per la Seu i així ho ha manifestat el seu alcalde, Joan Barrera. “No estem d’acord que els centres comercials estiguin fora de la ciutat perquè expulsen les persones del centre, que és on hi ha la vida”. En aquest sentit, posa  l’exemple del Mercadora que està a l’entrada i considera que “és un error perquè la gent ve a comprar, fa el tax free i se’n va”.

La maquinària treballa en la zona que s'ha d'urbanitzar.

Relacionat

Neguit en el sector de la distribució per l’aterratge de dos grans centres comercials a la Seu

Caldrà veure l’efecte crida que puguin tenir aquests dos hipermercats en el públic andorrà i la competència que hi haurà amb Mercadona. L’efecte crida del tax free i que alguns productes siguin més barats continua captant l’atenció de molts andorrans que arriben a l’establiment, carreguen i tornen a pujar. En moltes ocasions, segons Barrera, no entren a la ciutat a consumir i això és el que vol evitar. En declaracions a l’Altaveu, exposa que “farem tot el possible per evitar que els centres comercials se situïn a l’exterior, no volem aquest model de ciutat i no podem permetre aquesta proliferació”.

Comentaris (27)

Trending