L’autorització d’Espanya a Hife no va arribar fins al 12 de maig i els mossos l’han multat un cop

La policia catalana ha practicat dues inspeccions a la companyia espanyola i en un trajecte entre Andorra i Lleida van comprovar com circulava sense l’autorització del Ministeri de Foment espanyol

Un autocar d'Hife ja operant.
Un autocar d'Hife ja operant.

Els mossos d’esquadra han realitzat dues inspeccions durant aquest mes de maig a la companyia d’autobusos Hife. La primera la va fer a un vehicle que operarva la línia entre Andorra i Lleida i la segona entre el Principat i la Seu. En el primer cas es va constatar que mancava l’autorització per part del Ministeri de Foment espanyol i es va imposar una sanció administrativa, mentre que en la darrera s’ha constatat que estava tot en regla. L’autorització per part d’Espanya no va arribar fins al 12 de maig.

Dos vehicles de la companyia amb seu a Tortosa, Hife, han estat objecte d’una inspecció per part de la policia catalana. Segons han explicat fonts dels mossos d’esquadra, la primera inspecció es va dur a terme a un autobús que feia el trajecte entre Andorra i Lleida. En aquest cas, van constar que mancava l’autorització per part del Ministeri de Foment Espanyol. Això va provocar que s’imposés una sanció administrativa.

Més endavant es va inspeccionar un altre vehicle de la companyia, en aquest cas, però, feia el trajecte entre Andorra i la Seu d’Urgell. En aquest cas, es va corroborar que tota la documentació estava en regla i disposaven de tots els permisos. Fonts consultades per l’Altaveu han explicat que, malgrat que Hife i Autocars Andorra 2011 van rebre l’autorització d’Andorra per començar a operar el 3 de maig, l’autorització provisional per part d’Espanya no es va emetre fins al dia 12.

Des de l’Associació de Transport Públic de Vitagers mantenen la possibilitat d’emprendre accions judicials. Manifesten que “estem pendents de recopilar dades i veure el tarannà del nou Govern”. Cal recordar que Hife i Autocars Andorra 2011 tenen la llicència per operar aquestes dues línies fins al 31 de juliol. A partir de l’1 d’agost, l’Executiu donarà l’autorització definitiva per cinc anys a les companyies que han presentat la sol·licitud.

Comentaris

Trending