L'augment de preus de la roba i el calçat fa pujar sis dècimes l'IPC del juliol

La variació interanual és del 0,1% i es registra una davallada al sector d'hosteleria i restauració

Interior d'una botiga de roba a Escaldes-Engordany.
Interior d'una botiga de roba a Escaldes-Engordany. Altaveu

L'Índex de Preus al Consum (IPC) registra una variació anual del 0,1% a l'alça al juliol després d'haver pujat sis dècimes el darrer mes. Les dades han estat fetes públiques aquest dilluns pel Departament d'Estadística del Govern. El principal grup inflacionista és el de vestit i calçat, amb un augment d'onze punts i tres dècimes, i se situa al 5,6%.​

 

El grup d'hosteleria i restauració augmenta unl 0,1% per la davallada dels preus dels serveis d'allotjaments turístics i el grup d'esbarjo, espectacles i cultura baixa cinc dècimes i acumula un descens de 2,7% per les promocions del material recreatiu i esportiu per l'exterior. 

Pel que fa a inflació subjacent ( la variació de l'IPC sense els productes energètics i els productes frescos), se situa al 0,7%, sis dècimes superior a l'IPC registrat al mateix mes de l'any passat.  En la resta de grups especials, destaca el creixement menor en la variació anual dels productes frescos que passa del 4,9% el mes passat al 4,3%, i el decreixement dels productes petroliers, que van del -14,4% al -13,6%. 

En comparació amb els països veïns, la variació anual de l'IPC d'Espanya del juliol del 2020 se situa al -0,6% i la de França al 0,8%. A  la Unió Europea, l'evolució dels preus de l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) és del 0,4%.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending