Atac informàtic contra els servidors d’Andorra Telecom

L’acció, servint la fórmula de denegació del servei, va provocar afectacions a internet i al 4G fins que els escuts de la companyia per combatre aquests casos van poder mitigar la situació

Les dependències d'Andorra Telecom.
Les dependències d'Andorra Telecom.

Un atac informàtic va provocar alteracions en el servei d’internet al llarg d’aquest diumenge. Segons ha informat la companyia, es van produir accions de denegació de servei contra els servidors. Això va comportar que la velocitat de navegació es veiés seriosament afectada fins que els tècnics va poder contrarestar la situació.

Els atacs es van produir en dues franges horàries. La primera, entre les 9.40 i les 10.20 del matí. El segon, de 21.30 a 00.15. En tots dos casos van ser accions del que es coneix tècnicament com a denegació del servei, dirigits contra els servidors d’Andorra Telecom, que han de garantir el servei d’internet i el de 4G per als telèfons mòbils.

Al llarg d’aquestes hores, diversos clients de la companyia en van partir els efectes. Sobretot per lentitud a l’hora de navegar o, fins i tot, talls en el servei.

Des de l’empresa s’ha posat en relleu que “l’afectació es va poder mitigar de manera ràpida”. Això va ser possible “gràcies a la capacitat de protecció que té Andorra Telecom per fer front a aquests casos, amb escuts específics per a aquests tipus d’atacs”.

Comentaris (2)

Trending