Les assegurances Covid de viatges tindran un preu d’entre 15 i 90 euros pels residents

L’objectiu és proporcionar seguretat als clients davant les complicacions que pugui provocar la pandèmia de la Covid-19 durant la visita a un altre país

Turistes a l'entrada de l'oficina de turisme d'Ordino.
Turistes a l'entrada de l'oficina de turisme d'Ordino. Altaveu

Les assegurances Covid ja estan en funcionament. La iniciativa, pactada entre les agències de viatges i algunes de les asseguradores del país, té l’objectiu de proporcionar seguretat als viatgers davant les complicacions que pugui provocar la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, inclourà aspectes com l’assistència sanitària en cas de contagi, la repatriació o el cobriment de les despeses generades pel client en cas de confinament en un altre país, i tindrà un preu d’entre 15 i 90 euros -en funció del destí- per als residents del país.

La vicepresidenta de l’associació d’agències de viatges d’Andorra, Maica Terrones ha explicat a l’Altaveu que les agències receptives del Principat, és a dir, les que ofereixen el seus serveis a l’estranger, han pactat una pòlissa “per un preu molt baix” que ja anirà inclòs al ‘pack’ del viatge, però s’ha acordat que l’import sigui confidencial. En tot cas, serà sempre el mateix. Pel que fa a les emissores, el client podrà escollir si contracta o no el servei els preus aniran dels 15 i fins als 90 euros, sent més econòmics els destins més propers. A més, el motiu del desplaçament no suposarà, en cap cas, un augment del preu de la pòlissa.

Cal recordar que aquest tipus d’agències són un dels negocis més afectats econòmicament pel coronavirus, registrant davallades en les vendes de fins al un 90% en alguns casos

Respecte als avantatges de les assegurances Covid, els viatgers tindran l’assistència sanitària coberta en cas de contagi, així com les despeses que puguin originar la imposició d’una quarentena mèdica o una repatriació d’urgència en cas que el país que s’estigui visitant doni l’alarma de confinament. D’altra banda, tenint en compte que hi ha molts països que demanen una prova PCR negativa abans de viatjar, la pòlissa cobrirà les despeses de l’anul·lació en cas que sigui positiva.

Cal recordar que aquest tipus d’agències són un dels negocis més afectats econòmicament pel coronavirus, registrant davallades en les vendes de fins al un 90% en alguns casos. Les restriccions de mobilitat per part d’altres països, l’escenari d’incertesa respecte a l’evolució del coronavirus i la reducció de la inversió en vacances per part de les famílies han ofegat aquest mercat i les previsions no són optimistes. Segons Terrones, la dinàmica és la mateixa que fa uns mesos, però, com a punt positiu, alguns residents s’han interessat a contractar els seus serveis per Nadal. Això si, caldrà elegir un destí que permeti el turisme sense restriccions, com ara Dubai, Egipte, Jordània, Punta Cana, Cuba o Costa Rica, clàssics d’aquesta època pel seu clima càlid.

Quant a la recepció de viatgers, la vicepresidenta ha explicat que hi ha algunes reserves, però el clima és d’incertesa. És a dir, que els turistes resten a l’expectativa de l’evolució de la pandèmia. “Andorra està preparada, tot depèn del país d’origen. Anglaterra, per exemple, demana una quarentena als seus habitants quan tornen de vacances. No és una prohibició, però limita les opcions”, ha afegit. Com ja és costum, caldrà esperar.

Comentaris (1)

Trending