Els arquitectes confien que la revisió a la Llei del sòl agafi importància amb la nova legislatura

Es continua treballant, però encara no s’ha emplaçat cap reunió entre les diferents parts, tot i que es mantenen trobades informals per tractar la problemàtica de l’habitatge

Façana del Col·legi Oficial d'Arquitectes.
Façana del Col·legi Oficial d'Arquitectes.

El Col·legi Oficial d’Arquitectes (COAA) va expressar al llarg del 2022 en múltiples ocasions la seva preocupació per l’urbanisme d’Andorra i per les limitacions del país. En aquest sentit, es demanava una profunda revisió de la Llei del sòl més enfocada cap a una construcció sostenible i responsable amb l’entorn. Malgrat que des del Govern es va comprometre, encara no s’ha realitzat cap reunió entre els agents implicats, tenint en compte que es troba en la recta final de legislatura. Un cop passats els comicis i amb el nou Executiu format, s’espera que aquesta revisió agafi importància.

Les reunions que s’havien de celebrar aplegaven, a més de representants del Govern, altres del COAA, així com del sector de la construcció i de l’Institut Nacional de l’Habitatge. La degana del Col·legi, Sònia Palau, indica que les diferents trobades que s’han fet han estat informals, “tothom sabem que hem de seguir amb la lectura profunda i revisant-ho bé, així com revisant els problemes d’habitatge i les diferents propostes”. Malgrat això, el final de legislatura i els temes que han anat sorgint han posat en pausa aquesta tasca, en certa manera, que haurà d’esperar encara una mica més.

Un treballador de la construcció.

Relacionat

Limitar la inversió estrangera abans de modificar la Llei del sòl

Però no gaire més. S’espera que amb la nova legislatura, es pugui posar fil a l’agulla a aquesta revisió de la Llei del sòl. Sobretot, perquè possiblement hauria de comportar la revisió d’altres aspectes legislatius. Des del COAA, però, continuen celebrant taules internes, de les quals han sortit els diferents manifests que s’han fet públics els darrers mesos. També es manté la preocupació, sobretot per la capacitat del país i observant el ‘boom’ que s’ha sofert en la construcció amb l’anunci de la moratòria del mes de setembre.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending