S’aprova la signatura de l’Acord marc entre Andorra i el Banc Europeu d’Inversions

Es tracta del següent pas al nomenament del Principat com a país elegible per poder participar als mecanismes de finançament de projectes

Seu del Banc Europeu d'Inversions
Seu del Banc Europeu d'Inversions

Aquest dimecres s’ha aprovat la signatura i posterior ratificació de l’Acord marc entre Andorra i el Banc Europeu d’Inversions (BEI). Es tracta del següent pas al nomenament del Principat, per part de la junta de governadors del BEI el passat 10 d’agost, com a país elegible per poder participar als mecanismes de finançament de projectes que s’adeqüin als seus estàndards.

Com ja es va anunciar al mes de setembre, amb posterioritat al nomenament els equips tècnics del Govern i del BEI han treballat un acord que ha d’emmarcar l’abast de les activitats del ban al país. És a dir, consta de 18 articles que tracten els punts que afecten a la relació entre ambdós parts de cara a futurs projectes conjunts, regulant la cooperació.

El Secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà

Relacionat

Andorra podrà finançar projectes específics amb el Banc Europeu d’Inversions

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha recordat que aquest procés es va començar fa més de dos anys amb els primers contactes. L’objectiu era “fer la signatura com més aviat millor i poder ratificar-lo abans de legislatura”. Tal com ja s’havia assenyalat amb anterioritat, Jover ha remarcat que, per la tipologia del BEI, “ens pot permetre fer infraestructures transformadores per a Andorra”.

Etiquetes

Comentaris

Trending