Animació i afluència important de gent als eixos comercials

L’aixecament de les restriccions a l’arribada de visitants des d’Espanya es deixa notar tant a la frontera, amb un trànsit d’entrada més intens, i als principals carrers del centre

Gent passejant per Vivand aquest Divendres Sant.
Gent passejant per Vivand aquest Divendres Sant. ALTAVEU

Divendres Sant en (encara) plena pandèmia però amb un canvi amb relació al que s’esperava fins fa pocs dies: la possibilitat de rebre turistes i visitants des d’Espanya gràcies al canvi de criteri per part del govern de Madrid. I, ni que sigui lleugerament, això s’està notant. En l’entrada de vehicles per la frontera del riu Runer, amb un increment del volum del trànsit d’arribada al Principat, i a les zones del centre, amb una afluència de gent força notable.

Cert, ni de bon tros s’arribarà al que hauria estat una Setmana Santa habitual. El virus i el fet que el canvi de criteri no es fes oficial fins a tot just dimecres actuen com a fre, però l’anunci ha ajudat ni que sigui tímidament. Ja durant dijous, a poc a poc però sense pausa els establiments hotelers que romanen oberts han anat guanyant clients. Res espectacular, sí, però més del que es podia preveure fa uns dies.

I això s’ha traduït en una certa animació i activitat, tant al carrer com a la xarxa viària. A la frontera del riu Runer, més enllà del trànsit de sortida, que també ha estat important i intens en alguns moments, s’ha detectat un increment dels vehicles que entraven al Principat, amb petites cues a l’hora de creuar les instal·lacions duaneres. En aquest cas, sense el risc que la policia nacional obligués a fer marxa enrere.

I als carrers, també queda clar que l’afluència de gent és important. Un bon exemple es troba a Vivand i a la part per vianants de l’avinguda Meritxell. Molta gent passejant i també un nombre important asseguda a les terrasses dels establiments oberts. De ben segur que les escenes són ben diferents a les que s’esperaven ara fa tot just uns dies, encara que, també s’ha de dir, encara lluny de les que serien sense el coronavirus fent la guitza.

Terrases Meritxell Divendres Sant
Les terrasses presentaven una ocupació elevada.

Comentaris

Trending