Unes ‘Andorra a taula’ per “responsabilitat” i per ajudar a la restauració

La Unió Hotelera impulsa les jornades gastronòmiques des de divendres i fins al 29 de novembre per “donar una empenta” a un sector que “tan malament ho està passant”

El cartell de les jornades.
El cartell de les jornades. UH

“La nostra responsabilitat era fer-les i demostrar que es podien realitzar encara que fos de forma diferent”. Així ha explicat el director de la Unió Hotelera la decisió d’impulsar una nova edició de les jornades ‘Andorra a Taula’ malgrat la complicada situació sanitària provocada pel coronavirus. O, justament, per ella. Perquè com ha apuntat el president de l’entitat, Carles Ramos, la voluntat és “donar una empenta als restauradors, que tant estan patint”. La iniciativa viurà divendres el tret de sortida i s’allargarà, si la Covid-19 ho permet, fins al 29 de novembre, amb 24 establiments.

Enguany, s’aposta per fer una aposta decidida pel públic familiar, ja que s’és conscient que el client majoritari d’altres edicions, el visitant estranger, serà més complicat, especialment en funció de com evolucionin les restriccions que s’implementin als països veïns per fer front a l’expansió desbocada del coronavirus. Per això, una de les principals novetats és que els 24 establiments participants oferiran, a banda del menú gastronòmic (amb preus d’entre 25 i 40 euros) un de júnior, entre 15 i 20 euros. “Apostem gairebé per fer una dedicatòria a les famílies”, ha comentat Pujol.

La iniciativa se centrarà en un public més del país i familiar, amb la novetat de menús júnior per als infants

Els 24 restaurants participants suposen una considerable reducció amb comparació a l’any passat, quan hi havia més de 30. Tot i això Ramos ha assegurat que la xifra “és un èxit total” donada la situació. Hi ha de totes les parròquies, amb l’excepció d’Encamp. “Volem reforçar i donar una empenta als gremis de restauradors que estan patint tant; no hem volgut deixar la iniciativa de banda i pensem que poden aprofitar l’embranzida per treballar, per despertar la gent del país, que surti i tasti els menús i que ajudi els establiments”, ha comentat el màxim responsable de la Unió Hotelera.

Per la seva banda, Pujol ha recordat que “el país ho està passant malament” i que, davant aquesta realitat, “la nostra responsabilitat era fer-les”. Admet, però, que el balanç que es pugui fer “no es podrà comparar ni valorar amb altres anys”. Tot i això, ha destacat que “és prioritari que els restaurants tinguin aquesta altra eina per poder vendre’s”.

El director de l’UH ha deixat clar que la voluntat és mantenir les jornades per poc que es pugui. Així, no es cancel·laran ni que les mesures als països veïns impedeixin l’arribada de turistes. “Sabem que pot passar qualsevol cosa però la nostra idea és començar divendres i acabar el 29 de novembre”, ha afirmat. Tot i això, no han negat el risc d’haver d’aturar tot per un confinament de país, tot posant la possibilitat d’ampliar posteriorment les jornades un cop s’aixequi la restricció.  

Comentaris

Trending