Segons un comunicat d’Andorra Endavant, la trobada amb els dos ministres hauria estat “molt constructiva i fructífera” i hauria donat satisfacció a algunes de les demandes fetes per la formació a l’administració central. Així, durant la trobada, que es va dur a terme divendres encara que no ha transcendit fins avui, els ministres hauien lliurat un informe tècnic comparatiu sobre diferents sistemes constructius, tal com s’havia promès a Andorra Endavant en sessions parlamentàries anteriors.
L’informe avalua positivament la modalitat de construcció modular de fusta, considerant-les una solució viable, sostenible i àgil. Aquesta opció de modalitat constructiva de modular de fusta ha estat analitzada pels ministres de Territori i Economia, que s’han compromès a continuar treballant en aquesta línia i que ja han engegat amb èxit un projecte en base d’aquest tipus de construcció, sempre segons el comunicat d’Andorra Endavant.
En aquest marc, Carine Montaner, presidenta del partit i del grup parlamentari, hauria plantejat als ministres també la possibilitat que els propietaris de terrenys puguin instal·lar diverses unitats d’habitatge modular en una mateixa parcel·la, fins i tot quan el terreny és de dimensió reduïda. Aquesta proposta d’Andorra Endavant “està pensada per impulsar minicomunitats a preu assequible”. “Per fer possible la proposta caldria modificar el marc jurídic existent en aquest sentit”.
El model proposa la creació d’un compte segrest vinculat al comprador i obert pel Govern, on es farien els ingressos segons el pla de finançament
A més, Andorra Endavant ha presentat als ministres un sistema garantista per a la compra de pisos sobre plànol, amb l’objectiu de protegir els compradors i blindar el mercat immobiliari contra pràctiques de risc. El sistema proposa la creació d’un compte segrest vinculat al comprador i obert pel Govern, on es farien els ingressos segons el pla de finançament. Els fons s’anirien desbloquejant a mesura que avancin les obres, sota supervisió pública. Segons el comunicat i a parer d’Andorra Endavant, aquest sistema permetria filtrar promotors no solvents i protegir el mercat, controlar l’execució real dels projectes i oferir la màxima seguretat jurídica i financera als inversors.
Inspirant-se en models internacionals, Andorra Endavant també proposa crear un portal públic de transparència immobiliària, accessible a tota la ciutadania. Aquesta plataforma permetria consultar, de manera anònima i segmentada, dades reals de transaccions (lloguers i vendes) per parròquia, zona, superfície, data i preu tot i protegir l’anonimat dels compradors i venedors o llogater i propietaris.
Finalment, la formació que disposa de tres parlamentaris al Consell General, pensa que aquesta web podria integrar un sistema oficial de registre dels agents immobiliaris, amb un codi QR oficial validat per l’administració que permeti als ciutadans verificar l’acreditació dels professionals. Aquesta mesura contribuiria a eliminar l’intrusisme i garantir un mercat més transparent i segur.
Comentaris (5)