Andorra disposarà de 35 milions d’euros del BCE per dotar de liquiditat les entitats bancàries

La línia repo s’activarà en cas “de disfuncions del mercat financer” i dota, d’aquesta manera, d’un mecanisme més de seguretat a aquest sector

Imatge del recinte que acull el BCE.
Imatge del recinte que acull el BCE. ARXIU

Els bancs andorrans s’han assegurat tenir una liquiditat de 35 milions d’euros en cas de necessitat del mercat financer per disfuncions d’aquest. Una mesura que s’aconsegueix gràcies al primer acord assolit per l’AFA i el BCE i ratificat pel Consell de Govern de l’organisme europeu.

L’Associació Financera Andorrana (AFA) i el Banc Central Europeu (BCE) han signat un acord que permetrà proporcionar liquiditat en euros a les entitats del país en cas de necessitat. La línia repo, que expirarà el 15 de gener del 2023, està dotada amb 35 milions d’euros per donar resposta a qualsevol “disfunció del mercat financer andorrà”.

En el comunicat de l’AFA, a més, posen en relleu que és “un instrument més de la xarxa de seguretat del sistema financer” del país, “tenint en compte tant l'elevada liquiditat de les seves entitats bancàries com la constitució de reserves internacionals que consoliden la seva estabilitat sistèmica i macroprudencial”.

Finalment, també detallen que es tracta del "primer acord bilateral d'una línia de liquiditat" entre les dues entitats i així "reforçar els vincles i les relacions amb autoritats homòlogues estrangeres". L'acord, a més, complementa les línies de liquiditat permanents del BCE i els acords EUREP amb els bancs centrals no pertanyents a la zona euro.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending