Andorra i Corea estrenyen lligams empresarials

Les cambres de comerç de tots dos països signen un MOU per incentivar la col·laboració en diferents àmbits d’interès entre ambdues entitats

Signatura del MOU entre les dues cambres de comerç.
Signatura del MOU entre les dues cambres de comerç. CAMBRA DE COMERÇ

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) ha signat un memoràndum d’entesa (MOU) amb la Cambra de Comerç de Corea del Sud amb l’objectiu de promoure les relacions entre els empresaris de tots dos països. L’acord s’ha rubricat a la seu de l’ens cameral del Principat. Una delegació coreana s’ha desplaçat a Andorra, on representants diplomàtics del país asiàtic s’han reunit també amb el cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres d’Afers Exteriors, Imma Tor, i Turisme, Jordi Torres.

Amb tot plegat es pretén millorar les sinergies econòmiques entre els dos països. El president de la Cambra, Josep Maria Mas, i el vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria de Corea del Sud, Seong Woo Lee, han formalitzat l’acord de bones intencions amb la voluntat que aquesta signatura suposi establir un primer contacte empresarial entre les dues entitats. Es pretén fomentar la col·laboració entre els empresaris andorrans i coreans, l’intercanvi d’experiències en l’àmbit de la cooperació, promoure les relacions entre els empresaris d’ambdós països en totes aquelles àrees que els siguin d’interès.

GOVERN

Per altra banda, a l’edifici administratiu de Govern hi han acudit l’enviat especial del President de la República de Corea, Chey Tae-won, i amb l’ambaixador de Corea acreditat a Andorra, Sahnghoon Bahk, per continuar potenciant i explorant les vies de col·laboració entre els dos països. La trobada entre Espot, Tor i Torres i els representats del país asiàtic s’ha centrat en temàtiques vinculades amb l’economia o la relació turística.

53010392174 8747be2d7e o
Espot durant la reunió amb el representant personal del president coreà.

D’aquesta manera, els representants s’han felicitat per haver finalitzat la negociació del conveni per a l’eliminació de la doble imposició (CDI) entre ambdós països el qual es signarà properament. L’objectiu de l’entesa permetrà potenciar les interaccions econòmiques i facilitar així les inversions, sense que hi hagi un sobrecàrrec financer. Així mateix, també han intercanviat punts de vista amb la voluntat d’establir un acord per potenciar la mobilitat dels joves.

En matèria turística, els representants coreans han valorat positivament l’oferta que ofereix Andorra, no només a nivell turístic sinó també medi ambiental i natural. En aquest punt, han expressat la situació on molts ciutadans del país asiàtic assisteixen a la península ibèrica per fer el camí de Sant Jaume, i han manifestat l’interès de poder visitar el Principat aprofitant l’estada a la península per realitzar la peregrinació. Finalment, també han intercanviats punts de vista i experiències al tomb de les energies renovables.

Comentaris (4)

Trending