Andorra Business atorga subvencions a 46 empreses

La meitat d’aquestes entitats són de nova creació o no arriben a facturar 50.000 euros i la partida mitjana per cadascuna ha estat de 3.900 euros aproximadament

Presentació de les subvencions d'Andorra Business
Presentació de les subvencions d'Andorra Business

Andorra Business va llançar per quart any consecutiu la convocatòria per optar al programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa del país. Aquest any comptava amb una partida de 180.000 euros. Finalment, es van rebre 66 peticions i 46 empreses gaudiran de la subvenció que destinaran a la realització de 59 serveis. La dotació mitjana ha estat de poc més de 3.900 euros per entitat.

La directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, ha assenyalat que “amb aquestes subvencions volem facilitar i incentivar que les empreses del país amb més limitacions per accedir a serveis professionals externs puguin contractar-los per ser més competitives i resilients”. A tall d’exemple, Hidalgo ha informat que “el 49% del pressupost ha anat per a empreses de recent creació o que van facturar menys de 50.000 euros l’any 2020”.

En quant als serveis més sol·licitats segueixen sent els de desenvolupament de webs enfocats a mercats internacionals i a e-commerce, i també potenciar noves línies de negoci i incorporació de noves tecnologies. Pel que fa a la cadena de valor, enguany s’ha vist un increment de les empreses en la producció i desenvolupament, arribant al 27% de la dotació atorgada cap a aquest tipus d’entitats. D’altra banda, els sectors que han rebut més del 10% de la dotació total, són el de comerç, salut i benestar i també per a serveis professionals que adopten mesures per a la seva digitalització.

Enguany, el procediment de concessió de les subvencions ha tornat a ser el de concurrència competitiva, de manera que, un cop tancada la recepció de les sol·licituds, es van avaluar segons els criteris establerts a les bases del programa.

Etiquetes

Comentaris

Trending