Allau de compradors als centres comercials per por a la possible vaga del transport a Espanya

Els establiments han tingut una afluència de clients molt superior a la que seria habitual un divendres i hi ha productes que s’han esgotat en alguns llocs, com ara l’oli de gira-sol, la margarina o algun tipus de llet

Una prestatgeria d'un centre comercial amb ben pocs productes.
Una prestatgeria d'un centre comercial amb ben pocs productes. T. S.

Jornada intensa per als treballadors dels supermercats del país. L’afluència de clients ha estat més que notable. Molt més que el que seria habitual en un divendres, fins i tot davant un cap de setmana de tres dies, un dels quals tancats. I el motiu, almenys si es fa cas del que expliquen els empleats, és clar: una certa por a problemes d’abastiments que es puguin generar si realment part dels transportistes es posen en vaga a Espanya. De moment, a alguns llocs sí que falta ja un producte: l’oli de gira-sol.

Oficialment, l’aturada amb què s’amenaça al país veí del sud està tot just convocada per una petita plataforma del sector, al marge de les grans entitats del sector. Es vol protestar i demanar solucions a l’alça dels preus del carburant, que els ha impactat directament. Però el fet que l’anunci s’hagi expandit per les xarxes socials, especialment per Whatsapp, ha generat una certa psicosi. A Espanya s’ha notat aquesta por... i a Andorra, també.

Especialment aquest divendres. Així ho han confirmat a Altaveu treballadors de diferents centres comercials, sobretot pel que fa a les seccions d’alimentació. El nombre de clients que han anat a comprar ha estat molt més elevat que el que seria habitual. Tant que, en alguns establiments, han vist com alguns productes s’han esgotat o han quedat sota mínims. En altres, el fet d’haver demanat més estoc aquesta setmana els ha permès continuar oferint-los.

Prestatge d'un supermercat del país on es limita la compra d'ampolles d'oli de gira-sol.

Relacionat

Els distribuïdors alimentaris incrementen l’estoc davant l’amenaça de vaga del transport a Espanya

“Veuen el que diu a la televisió i tenen por”, comentava un dels empleats consultats per aquest mitjà. L’afluència ha estat important i això s’ha pogut veure “a tota Andorra”. Especialment als establiments de la capital i Escaldes-Engordany, però també s’ha viscut una situació similar a parròquies menys cèntriques, com ara Encamp.

Els productes que més han patit i que, en alguns casos, han desaparegut dels prestatges són aquells la demanda dels quals ja s’havia incrementat els darrers dies, ja a conseqüència del conflicte bèl·lic a Ucraïna. Un cas paradigmàtic és l’oli de gira-sol, del qual el país eslau és un gran productor. Ni tan sols el fet de racionar la seva compra ha evitat que a molts llocs s’hagi esgotat. També s’ha notat en la margarina, aliments derivats del gra o la llet.

IMG 20220311 201948

Des dels establiments, però, s’ha volgut també llançar un missatge de tranquil·litat. Primer, perquè no es creu que realment hi hagi una vaga amb prou seguiment que posi en risc l’abastiment del país. I, també, pel fet que els darrers dies ja s’ha incrementat l’estoc per poder afrontar possibles problemes. Ara bé, tot sembla indicar que la por que s’ha generat no s’esvairà fins que, ja el dilluns, es comprovi quin és l’abast real de l’aturada.

Comentaris (8)

Trending