Alerta per intents d’usurpar comptes de WhatsApp

Diversos usuaris de l’aplicació denuncien haver arribat suposats missatges d’un contacte en els quals se’ls demana l’enviament d’un codi que també han rebut per SMS

El missatge que arriba per WhatsApp.
El missatge que arriba per WhatsApp.

Si vostè és usuari habitual de WhatsApp, vagi amb compte. Especialment si rep primer un SMS amb un codi i, després, un missatge a l’aplicació amb el qual se li demana que el reenviï. És, clarament, un intent de robar el compte. Els darrers dies, diferents usuaris del país han alertat d’aquesta situació. El risc és important: perdre el control del compte.

Segons han explicat diferents fonts a Altaveu, l’intent funciona rebent, en primer lloc, un SMS. Aquest, en anglès, porta un codi i un enllaç en el qual suposadament s’ha de verificar el telèfon.

Gairebé immediatament, un contacte de WhatsApp envia un missatge a través de l’aplicació: “Escolta, ho sento, accidentalment et vaig enviar un codi de sis dígits a través d’SMS, podries passar-m’ho si us plau? Urgente”. Evident no hi ha forma de contactar, almenys amb el programa, amb l’usuari que suposadament necessita aquests números.

I és que, com alerten des d’Andorra Telecom, aquest contacte ha patit una usurpació del seu compte de WhatsApp. De fet, pot passar perfectament que ni tan sols ho sàpiga. En tot cas, des de la companyia es considera convenient denunciar els fets a la policia. I, lògicament, en cap cas respondre ni enviar cap codi.

Comentaris

Trending