Alerta per un intent de robar comptes de WhatsApp

Andorra Telecom alerta que no s’ha de donar mai a cap desconegut el codi de verificació de sis dígits que envia l’aplicació

El missatge amb el qual s'intenta robar comptes.
El missatge amb el qual s'intenta robar comptes.

Andorra Telecom ha alertat d’un intent de robatori de comptes de WhatsApp que s’estaria fent mitjançant l’enviament de missatges als terminals mòbils. Des de la companyia s’ha recordat que la petició que es fa, el codi de verificació, no s’ha de compartir mai. També dona les instruccions del que cal fer en cas que es perdi l’accés al compte.

Mitjançant una piulada, Andorra Telecom alerta que “hem detectat intents de robatori de comptes” i s’avisa que si es rep el missatge en qüestió no s’ha de picar. I és que, remarquen, no s’ha de “compartir mai el codi de verificació de sis dígits” de l’aplicació que es rep via SMS.

Tot i això, també es fan diverses recomanacions a seguir en cas que es perdi l’accés al compte. Així, si se sospita que algú el controla, cal “notificar-ho als familiars i amics” per evitar que la persona pugui suplantar la identitat en xats individuals o de grup.

Per recuperar el compte, cal registrar-se de nou a WhatsApp amb el número de telèfon i verificar-lo amb el codi de sis dígits que es rep via missatge de text. Un cop fet això, la sessió de l’altra persona es tanca de forma automàtica. Per evitar que el pugui continuar emprant via web, cal fer servir l’opció de tancar la sessió de tots els dispositius.

Etiquetes

Comentaris

Trending