L’ACU porta gairebé tres mesos sense president i fa mesos que no té activitat al web i xarxes

Lluís Ferreira va presentar la seva dimissió el passat 7 desembre, però durant dos mesos va ostentar el càrrec en funció, des d’aleshores no s'ha celebrat l'assemblea per escollir el seu substitut

El ja expresidentd e l'ACU, Lluís Ferreira, en el seu dia presentant les signatures contra la taxa verda
El ja expresidentd e l'ACU, Lluís Ferreira, en el seu dia presentant les signatures contra la taxa verda

L’Associació de Consumidors i Usuaris sembla que està en punt mort després que Lluís Ferreira deixés la presidència el passat 7 de desembre, però durant dos mesos va ostentar el càrrec en funcions. D’ençà del mes de febrer no s’ha convocat l’assemblea per escollir el seu relleu. L’Altaveu s’ha intentat posar en contacte amb l’entitat, però, no ha obtingut resposta i tant a les xarxes socials com a la plana web fa mesos que no hi ha cap activitat.

L’ACU va tornar a recobrar vida el 2018 amb Lluís Ferreira com a president i Toni Cornella com a vocal. L’objectiu, segons Ferreira, “esdevenir una institució que no fos dependent de Govern per poder fer coses sense estar lligats de peus i mans”. Durant aquests quatre anys ha destacat accions com la campanya de recollida de signatures contra l’entrada en vigor de la taxa verda o demanar a l’organització de l’Ultra Trail el retorn del 100% de les inscripcions de l’edició del 2020, afectada per la Covid-19. “No és fàcil anar contra institucions d’aquest calibre”, ha expressat.

Ferreira es va donar de baixa el 7 de febrer i “em sap greu que l’entitat estigui com està perquè sembla que no existeixi i no sé si hi ha algú que tingui ganes de posar-se al capdavant”. Afegeix que “durant aquest temps he fet moltes propostes i ha arribat un punt que no sé què oferir, per això vull que entri gent nova amb idees fresques”. Ara diu que “necessito un any per respirar”.

Tot i no tenir cap vinculació, manifesta que algunes consultes o peticions d’entrevistes encara li arriben i les remet al correu de l’ACU. De fet, la seu social estava al seu despatx i va demanar que ho esborressin de la pàgina web. Una web, precisament, no s’actualitza amb cap notícia des del 27 de maig de 2021 amb les gairebé 12.800 signatures contra la taxa el carboni, mentre que el perfil de Facebook no s’hi posa res des del 14 de juliol del 2022 parlant de les dificultats dels nous TPVs per a les persones que pateixen problemes visuals.

L’Altaveu s’ha intentat posar en contacte amb l’ACU en diverses ocasions sense poder tenir resposta sobre la data per celebrar l’assemblea i escollir nou president i saber l’activitat que té i si és que la té.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending