L’abaratiment de l’energia i els carburants porta una moderació notable de la inflació

L’estimació avançada de l’IPC al mes de març, tot i que els productes frescos, l’alimentació, continua pels núvols, suposa una rebaixa d’un punt i dues dècimes respecte l’increment del cost de la vida al febrer i se situa ara en el 6,3%

El sector del transport en general contribueix a la moderació.
El sector del transport en general contribueix a la moderació. Toni Solanelles

La inflació es modera de forma molt notable. L’abaratiment de l’energia i els carburants ha portat una rebaixa al març de l’increment del cost de la vida. Segons les estimacions avançades de l’IPC fetes públiques aquest dilluns pel departament d’Estadística, la inflació se situaria ara en un 6,3% anual, és a dir, de confirmar-se aquestes dades, suposaria una davallada d’un punt i dues dècimes respecte l’IPC del febrer, que es va enlairar fins al 7,5%.

Aquesta disminució de la inflació seria a causa del comportament dels preus del grups de transport i habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles. Per contra, el grup que té un efecte inflacionista és el d’aliments i begudes no alcohòliques. Els productes frescos continuen, doncs, amb preus pels núvols i, ara per ara, no sembla que aquesta tendència vulgui canviar.

L’IPC avançat d’Espanya del mes de març del 2023 se situa al +3,3%. En cas de confirmar-se, disminuiria dos punts i set dècimes respecte a la variació registrada el mes de febrer del 2023. De la seva banda, l’IPC avançat de França del mes de març del 2023 se situa al +5,6%. En cas de confirmar-se, disminuiria set dècimes respecte a la variació registrada el mes de febrer del 2023.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending