El 5G arriba també als telèfons Samsung

Andorra Telecom anuncia que la tecnologia ja està disponible per als terminis compatibles de la marca coreana i ja són 14.400 mòbils al país que poden accedir a aquest servei

Comentaris

Un telèfon 5G.
Un telèfon 5G.

El nombre de telèfons mòbils que poden navegar amb 5G creix exponencialment al país a partir d’aquest dimecres. El servei d’internet d’alta velocitat, que fins ara només estava disponible per a dispositius Apple, s’amplia ara als de la marca Samsung. Això sí, des d’Andorra Telecom es deixa clar que caldrà disposar d’un terminal compatible.

Des de la companyia es recorda que el passat desembre es va llançar comercialment el 5G amb els fabricants Xiaomi, Huawei, Sony i Oppo, principalment. Al mes de març, un cop els usuaris d’Apple actualitzaven el seu programari, van poder disposar d’aquest servei i ara, els terminals compatibles de la marca Samsung també en podran gaudir si actualitzen el seu terminal.

D’aquesta forma, l’operadora posa en relleu que les principals marques de mòbils ja han homologat la xarxa 5G d’Andorra Telecom. Així al país hi ha 100.000 telèfons. D’aquests, es calcula que 14.400 són compatibles amb aquesta tecnologia, el que suposa el doble que fa tres mesos.

“El 92% de població ja té cobertura 5G, tal com teníem previst aquest any”, ha destacat el portaveu de la companyia, Carles Casadevall. A banda, es preveu que la xarxa sigui cada cop més extensa. “De cara al 2023 esperem que el tràfic vagi en augment i anirem oferint més capacitat a mesura vagi creixent la quantitat de terminals compatibles”, ha apuntat.

Comentaris

Trending