Uns 2.800 treballadors ja han deixat la situació de suspensió de contracte o reducció laboral

El Govern manté que la figura dels ERTO ara per ara continua limitada fins al 31 de desembre quan encara es pensa que la situació econòmica pugui començar a estabilitzar-se

Les suspensions de contractes de treball es van reduint a poc a poc.
Les suspensions de contractes de treball es van reduint a poc a poc. ARXIU

Uns 2.800 treballadors dels que des de l’1 de maig, quan va entrar en vigor el mecanisme conegut amb les sigles ERTO, van veure suspès el seu contracte de treball o se’ls va reduir la jornada laboral, ja han sortit d’aquesta situació i han tornat a la normalitat. Així ho ha explicat el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, tot assegurant que l’esmentada fórmula de gestió contractual es manté per ara vigent només fins al 31 de desembre.

Jover ha reconegut que en relació amb la Covid “hi ha un sèrie d’incerteses” però que es preveu que a final d’any, sempre en funció de l’evolució del virus, la situació econòmica pugui ja estar estabilitzada. Per això es manté la data de final d’any com a límit per a la vigència dels ERTOs, que perseguien “l’objectiu de donar una certa flexibilitat” a les empreses per evitar acomiadaments tot garantint “un nivell de prestació i de poder adquisitiu molt alt” als treballadors.

“Lligat al retorn progressiu de l’activitat econòmica”, segons Jover, hi ha hagut “una reducció progressiva” del número de persones que estan en la situació de reducció de jornada o la suspensió total, encara que temporal, del contracte de treball. “El projecte es manté fins a 31 de desembre” i no es preveu, ara mateix, que vagi més enllà.

Comentaris

Trending