2.000 treballadors surten dels ERTO en només dues setmanes

Les persones amb reducció de jornada o suspensió de contracte passen de 4.358 a finals de maig a només 2.200 ara, fet que demostra una reactivació econòmica que també es nota en una davallada dels aturats inscrits al Servei d’Ocupació

Eric Jover, durant la roda de premsa en la qual ha fet públiques les dades.
Eric Jover, durant la roda de premsa en la qual ha fet públiques les dades. SFGA

La millora de les dades sanitàries ha vingut acompanyada d’una reactivació econòmica. A poc a poc, arriben més visitants i això es tradueix en una arrencada d’empreses i negocis. I, queda clar, s’està accelerant. Ho demostren les xifres de les persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). En només quinze dies -del 31 de maig al 15 de juny-, més de 2.000 han recuperat la normalitat laboral. Evolució que coincideix també amb una davallada d’aturats inscrits al Servei d’Ocupació i de llocs de feina ofertats.

Les dades, és evident, permeten albirar el futur més pròxim amb una esperança de recuperació. Segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, el mes passat va acabar amb 4.358 empleats o bé afectats directament per una suspensió de contracte o bé per una reducció de jornada. Aquest dimarts, aquesta xifra havia baixat fins a només 2.200 persones. És a dir, més de 2.000 en només dues setmanes.

Les previsions del Govern és que al llarg dels pròxims dies encara disminueixi més la xifra de treballadors afectats per la mesura segons més empreses vagin recuperant una certa normalitat

A banda, les expectatives indiquen que aquest comportament pot continuar durant la segona setmana de juny, segons es vagin posant encara més empreses turístiques. “HI ha una millora molt substancial que preveiem segueixi; hi ha una represa de l’activitat i les empreses necessiten recuperar plantilles i tornar a recórrer al Servei d’Ocupació. Avancem en la bona línia”, ha manifestat Jover.

Una altre motiu per ser optimistes són les dades d’aturats inscrits en recerca de feina. S’ha passat de 1.288 a finals d’abril a 1.080 a 31 de maig. 208 persones menys que, per tant, han tornat a tenir feina. Des del Govern s’admet que “encara queda molt camí a recórrer, ja que hi ha mil persones buscant feina” però, a la vegada, es destaca que “la tendència és positiva”.

I en això ajuda també el fet que els llocs oferts per empreses han crescut de forma important. N’hi ha 809, pels poc menys de 600 de finals d’abril. I, ha indicat Jover, molt per sobre dels 396 d’ara fa un any. En canvi, pugen les persones que perceben una prestació per desocupació involuntària: de 344 a finals d’abril a 361. “Demostra també el suport que intentem donar des del Govern a qui pot estar en una situació més complicada”, ha apuntat el portaveu.

Una altra dada facilitada per Jover és la del nombre d’assalariats, en aquest cas, a finals d’abril. N’hi havia 37.256, entorn uns 1.500 més que el mateix moment de l’any passat, en ple confinament. “És una millora també considerable”, ha indicat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending