Dues empreses es 'mengen' el nou programa Engega amb encara no un mes

Comentaris

Dues empreses es \'mengen\' el nou programa Engega amb encara no un mes
Dues empreses es \'mengen\' el nou programa Engega amb encara no un mes

Dues empreses tot soles s’han ‘menjat’ pràcticament tota la dotació pressupostària prevista per al programa Engega per aquest any en quatre dies, segons que han assegurat fonts del sector de l’automòbil. Les sol·licituds vehiculades a través de dues companyies automobilístiques integrants de grups més grans i potents del país ha generat la indignació del Govern, que mira de reconduir la situació com pot. 

Fins al punt que el ministre que tutela el projecte, el responsable d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha hagut de prendre cartes en l’assumpte i lamentar l’actitud de les peticionàries, que han fet demandes per a clients però també a títol personal, segons els consultats. El nou pla Engega té com a repte el foment del vehicle elèctric o els cotxes híbrids endollables. L’objectiu és vendre mig miler de vehicles en tres anys, setanta dels quals, segons es va anunciar al seu dia, durant aquest primer exercici, el 2016. 

Fa encara no un mes que el programa es va posar en marxa. En la seva presentació, tant el ministre com l’assessor del departament, David Astrié, van mostrar el seu convenciment de l’èxit de l’Engega per com d’atractives consideren que havien de ser els ajuts previstos. Però ni de bon tros pensaven que l’èxit seria tan fulgurant i, encara menys, que es concentrarien pràcticament en només dues empreses.

El programa preveia com a principals característiques la dotació anual d’un milió d’euros en ajudes com fins a 11.000 euros com a molt. Els ajuts estan dividits en dos grans eixos. D’un costat, els ajuts als desballestaments, als quals es destinen 250.000 euros i que s’atorguen quan s’adquireix un vehicle nou eficient o de mobilitat elèctrica i no ha estat mai matriculat en un altre país i el vehicle que es porta a desballestar ha de tenir, com a mínim, quinze anys d’antiguitat, ha d’estar inscrit al nom del sol·licitant i disposar de l’ITV en vigència. L’altra línia de subvencions, més quantiosa a nivell global, va adreçada a la compra de vehicles elèctrics o híbrids endollables nous o fabricats a partir del 2013.

Comentaris

Trending